Eerste selectie rkctwe

Ron Jans zag donderdagmiddag zijn ploeg de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-1) uit handen geven na het openingsdoelpunt van Danilo. Binnen vijf minuten na de voorsprong had de thuisploeg de score omgedraaid.

"Op het middenveld grijpen we niet goed genoeg in en we staan helemaal verkeerd te dekken, waardoor de wedstrijd kantelt. In een tijdsbestek van vijf minuten verlies je de wedstrijd door slecht verdedigen. We waren niet slechter dan RKC. We waren vandaag vaak in en rondom het strafschopgebied, maar we zijn dan te onschuldig."

Volgens Jans heeft het verval met meerdere factoren te maken. "Het is een combinatie van allerlei dingen. Als je vaak verliest is het vertrouwen broos. Er zijn meerdere dingen die een rol spelen. We waren vandaag ook heel slordig in de passes, aannames en voorzetten. Veel technische fouten gemaakt. Het is gewoon zonde. Na die 2-1 trekken zij de wedstrijd over de streep."

Met enkele wissels probeerde Jans nog wat te bewerkstelligen. "Je kunt als een gek gaan roepen, maar ik heb geprobeerd met wissels wat te doen. We hebben Dumic gebracht, Ebuehi naar rechts gezet en zijn met Rots op 'tien' gaan spelen. Daarna hebben we nog een keer wat geprobeerd door met twee frisse middenvelders de bal proberen te laten lopen. Tactisch alles gedaan, maar het mocht niet baten."

IMGL4919
IMGL4917
IMGL5003
IMGL4993
IMGL4991
IMGL4949

WOUT BRAMA: "WEDSTRIJD IN TIEN MINUTEN WEGGEGEVEN"

Aanvoerder Wout Brama was na afloop van de 2-1 nederlaag tegen RKC Waalwijk teleurgesteld. Hij zag zijn ploeg de wedstrijd na het openingsdoelpunt razendsnel uit handen geven.

"We hebben deze wedstrijd in de tien minuten na ons doelpunt onnodig weggegeven. Ik vond ons beter en meer controle hebben. We waren in de eerste helft slordig, waardoor je wat counters weggeeft, maar geen grote kansen. Wij hadden voor rust de grootste kans. In de tweede helft waren wij ook beter, maar als je zo doelpunten weggeeft maak je geen aanspraak op een overwinning."

"Na de winter spelen we gewoon niet goed genoeg om aanspraak te maken op de play-offs. Vandaag was daar het voorbeeld van. Best wel wat dingen gingen goed, maar we steken niet in de vorm die we eerder hadden. Als je 1-0 voor komt, moet je er alles aan doen om de zege over de streep te trekken", aldus Brama.

"Als je ziet welk aantal punten we in januari hadden en nu, dan is dat wel een domper. Van tevoren mag je uiteraard blij zijn dat je veilig bent, maar er had zoveel meer ingezeten. Alleen sta je uiteindelijk altijd op de plek waar je hoort."

Foto's Gerrit Snippert