Eerste selectie

Zondagmiddag treedt FC Twente in een volle Grolsch Veste aan tegen Sparta Rotterdam. In aanloop naar de wedstrijd van dit weekend de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Na het verlies bij FC Utrecht is Sparta FC Twente gepasseerd op de ranglijst. Het verschil is een punt in het voordeel van de Rotterdammers. “We willen Sparta weer inhalen en dan is winst zondag noodzakelijk”, kijkt Ron Jans vooruit. “Tegen FC Utrecht was het een zuur verlies. Je komt drie keer op voorsprong, je wordt drie keer teruggefloten. De resultaten van de overige wedstrijden waren niet positief. We hebben ambities en weten dat je van de resterende wedstrijden bijna gedwongen wordt alles te winnen. Misschien dat je nog een keer gelijk mag spelen, maar niet zondag. We spelen weer in De Grolsch Veste, daar kijk je altijd naar uit. We willen doorgaan met wat we thuis hebben laten zien qua resultaten en voetbal.”

Sparta Rotterdam
De ploeg van Maurice Steijn is dit seizoen aan een ijzersterk seizoen bezig. “Als je kijkt hoe het team en de spelers zich hebben ontwikkeld, dan verdienen zij een enorm compliment”, vervolgt Jans. “Ze zijn de laatste weken ondanks een moeilijk programma goed doorgekomen.”

Selectie FC Twente
Max Bruns (enkelblessure) ontbreekt nog in de selectie. Mees Hilgers keerde deze week terug op het trainingsveld. “Mees heeft alweer grote gedeeltes van de training met ons mee kunnen doen”, vertelt Jans. “Hij is er dit weekend nog niet bij, maar tegen FC Emmen verwacht ik dat hij weer beschikbaar is. Voor de rest is iedereen fit en beschikbaar. Sommigen worden alleen maar sterker en dat is alleen maar goed.”

FC Twente – Sparta Rotterdam, aanvang 12.15 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. De wedstrijd is live te zien op ESPN 3.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.