Eerste selectie twegro

Na het verschrikkelijke bericht van gisteren dat Jody Lukoki was overleden, kwam de selectie dinsdagmorgen voor het eerst weer bij elkaar.

“Gisteren en vanmorgen stonden geheel in het teken van het verwerken en rouwen met elkaar”, vertelt Ron Jans. “Als je het nieuws hoort dat Jody is overleden, dan denk je dat het niet waar is. Ik heb ook bij PEC Zwolle met Jody gewerkt, een jongen die altijd vriendelijk en vrolijk was. Die herinnering wil ik koesteren.”

“Soms zijn de tegenstellingen in het leven heel groot”, vervolgt Jans. “Het is een hele stap van rouwen en trieste gevoelens naar de focus van winnen en agressief zijn, zodat we FC Groningen kunnen verslaan. We moeten morgen sportief een topprestatie leveren en dan moet je sterk zijn. Wanneer ik zou denken wat Jody zou willen, winnen of verliezen van FC Groningen, dan weet ik zeker dat hij wil dat we winnen. Daar gaan we voor. Voor de wedstrijd gaan we met de groep voor een gepast eerbetoon aan Jody zorgen.”

Selectie
Michal Sadilek ontbrak afgelopen zaterdag, maar is tegen FC Groningen weer beschikbaar. “Wout Brama is ook bij de selectie”, geeft Jans aan. “Wout is er als een soort mentor bij in de kleedkamer en rondom de wedstrijd. Denilho Cleonise konden we zaterdag niet inzetten vanwege enkelklachten, hij is ook helemaal fris.” 

FC Twente – FC Groningen, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.