Eerste selectie

Woensdagavond beleefde FC Twente een bijzondere avond in De Grolsch Veste. Na de 3-0 zege op FC Groningen verzekerde de ploeg zich van Europees voetbal. Na afloop blikte Vaclav Cerny, de maker van de 1-0, terug op het duel en de plaatsing voor Europa.

54489795 FC Twente
54489797 FC Twente
54489846 FC Twente
BE13858
BE14216

Vaclav Cerny: “Het eerste wat mij te binnen schiet is hoe lekker dit is voor FC Twente en voor ons als spelersgroep. Aan het begin van het seizoen moest ik vanaf de zijkant toekijken. Op een gegeven moment kwam ik er weer bij en dan zie je van dichtbij wat er groeit in zo’n vriendenteam, want dat zijn wij. Dan is dit meer dan verdiend, wij hebben iets behaald wat niet de doelstelling was, maar op een gegeven moment groei je daar naartoe omdat je ziet dat het haalbaar is. Dan is het toch prachtig als het uitkomt.”

Cerny maakte zijn eerste treffer van het seizoen. “Het is zo speciaal om in deze wedstrijd te scoren, deze was puur voor Jody Lukoki. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Prachtig dat het zo mocht zijn. Als je ziet hoe we het herdachten voor de wedstrijd, wij hebben het voor hem gedaan. We hebben gisteren als spelers het besproken en het was aan ons om te bepalen wat wij gingen doen. Ik vind
dat dat mooi gelukt is. Het raakt je, maar je haalt er ook kracht uit.”

Uiteindelijk mocht Cerny samen met de supporters feestvieren vanwege de plaatsing voor Europees voetbal. “We zijn in Enschede hé, ik ben daartussen gaan staan en het is allemaal super netjes. Iedereen was gewoon aan het zingen en feestvieren. Niemand valt iemand lastig. Het was puur genieten met elkaar, voor wat wij hebben behaald.”

De wedstrijd was voor Cerny ook speciaal omdat zijn familie aanwezig was. “Ik ging na de wedstrijd papa nog even opzoeken, want die is op visite. Opa en oma zijn er ook, voor het eerst sinds zes jaar. Dan maken ze dit mee. Ik denk dat ze straks in Tsjechië aankomen en de eerste week nog niet geloven wat er is gebeurd. Extra mooi dat ze dit mochten meemaken.”