Eerste selectie twehee

De competitie gaat weer beginnen. Zaterdagavond (20.00 uur) speelt FC Twente de eerste wedstrijd na de winterstop, dan komt sc Heerenveen op bezoek in De Grolsch Veste. In aanloop naar het treffen blikt trainer Ron Jans vooruit.

Michal Sadilek ontbreekt zaterdagavond wegens een schorsing en Ramiz Zerrouki verblijft momenteel bij de Algerijnse selectie voor de Afrika Cup. “Dat opent deuren voor andere spelers”, vertelt Jans. “Die krijgen het volste vertrouwen.”

Vaclav Cerny is er tegen Heerenveen ook niet bij. “Vaclav is begin deze week positief getest op corona. Hij is fit, heeft verder geen klachten en hoopt dinsdag weer aan te sluiten”, vervolgt Jans, die weer kan beschikken over Daan Rots. “Hij was vandaag weer bij de groep. Daan staat er fysiek altijd goed op en zit morgen weer bij de selectie.”

sc Heerenveen staat momenteel op een tiende plaats in de Eredivisie. De Friese club zag deze winterstop Joey Veerman vertrekken naar PSV. “De grote vraag zal zijn hoe zijn vertrek wordt opgevangen, daar zijn wij ook wel benieuwd naar.” Eerder dit seizoen won FC Twente met 2-3 in Friesland. “Heerenveen wordt nog wel eens verweten dat ze wat afwachtend spelen, niet sprankelend, maar in andere wedstrijden hebben ze dat wel gedaan. Ze hebben de kwaliteit om de nul te houden en verdedigend goed te staan als team.”

FC Twente – sc Heerenveen, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.