tweexc Eerste selectie

Drie dagen na de teleurstellende voetbalmiddag in Volendam staat voor FC Twente de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam op het programma. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.  

Met enkele fysieke problemen is FC Twente uit het weekend gekomen. Sem Steijn, Michel Vlap en Robin Pröpper vielen zondag tegen FC Volendam geblesseerd uit. Zij ontbreken woensdag net als Michal Sadilek tegen Excelsior. “Sem en Michel hebben een hersenschudding opgelopen. Robin heeft hamstringklachten en Michal heeft last van zijn lies”, geeft Ron Jans aan, die ook niet kan beschikken over Julio Pleguezuelo. “In korte tijd ziet het er wat anders uit, maar er staat nog steeds een mooi team. We houden genoeg spelers en kwaliteit over”, vervolgt Jans. “Het biedt ook weer kansen voor andere spelers.”

Virgil Misidjan ontbreekt woensdag ook tegen Excelsior, alleen niet om fysieke redenen. “Virgil kan zich niet schikken in zijn reserverol van morgen en zit daarom niet bij de wedstrijdselectie, donderdag spreek ik hem weer”, aldus Jans.

Excelsior
De promovendus uit Rotterdam won in de eerste speelrondes van Cambuur en Vitesse en verloor afgelopen weekend van PSV. “Excelsior kreeg in die wedstrijd vier goals tegen uit een corner en in de opbouw waren ze wat te naïef. Excelsior is een ploeg die goed kan scoren vanuit de tegenaanval en heel effectief kan zijn, dat zag je tegen Cambuur en Vitesse. Excelsior zal haar les hebben geleerd uit de wedstrijd tegen PSV, maar het is veel belangrijker dat wij leren van het duel met Volendam; als je goed voetbalt moet je ook effectief zijn en de goals maken.”

FC Twente – Excelsior, aanvang 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Het duel is live te zien op ESPN 1.