Eerste selectie

In een volledig uitverkochte Grolsch Veste treedt FC Twente zaterdagavond aan tegen Fortuna Sittard. Trainer Joseph Oosting blikt vooruit op het treffen met de Limburgse ploeg.

FC Twente wacht zaterdagavond tegen Fortuna Sittard de derde wedstrijd van deze week. “Het is druk, maar dat hoort erbij”, geeft Joseph Oosting aan. “Tussen de wedstrijden zitten een paar dagen en dat is ook iets wat we graag willen. Volgend seizoen willen we weer in Europa spelen en dan heb je daar ook mee te maken. Het is pittig, maar ook uitdagend.”

Woensdagavond hield FC Twente in een goede wedstrijd tegen sc Heerenveen slechts een punt over aan het duel in Friesland. “We waren overheersend en deden onszelf uiteindelijk tekort. Qua resultaat hebben we het niet goed gedaan, maar in de manier van voetballen wel. Ik heb genoten van ons veldspel.”

De lijn van voetballen wil Oosting graag doortrekken met zijn ploeg. “Als je kijkt naar de ontwikkeling van onze spelers en speelstijl verwacht ik dat we dat kunnen de komende wedstrijden”, vervolgt Oosting. “Tegen Fortuna kunnen we een grote stap zetten." Oosting kent de kracht van een volle Grolsch Veste. "In zo’n wedstrijd als morgen kan de steun van de supporters ons veel extra geven.”

Selectie
Myron Boadu is er zaterdag niet bij tegen Fortuna Sittard. “Er zijn altijd wat vraagtekens in zo’n week. We trainen vanmiddag nog en ik ga er vanuit dat de rest van de jongens aan boord is”, aldus Oosting.

FC Twente – Fortuna Sittard, aanvang 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.