Eerste selectie tweado

Zondagmiddag staat in De Grolsch Veste de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen ADO Den Haag. Een dag voor het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Na de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk was de teleurstelling aan Twentse zijde groot. “Ook in deze wedstrijd waren we in en rondom de zestien te onschuldig”, vertelt Jans. “In plaats van dat we een gewonnen wedstrijd spelen na de 0-1, geven we het zo maar weg. Iedereen wilde een goed resultaat halen, dan is het teleurstellend dat het niet lukt. Net als de laatste uitwedstrijden was het niet goed.” 

"JOËL VERDIENT EEN AFSCHEID MET EEN OVERWINNING."

Het treffen met het reeds gedegradeerde ADO Den Haag kan betiteld worden als een duel om ‘des keizers baard’, maar Ron Jans wil daar niets van weten. FC Twente kan bijvoorbeeld nog twee plekken klimmen op de eindranglijst van de Eredivisie. “Je wilt het seizoen goed afsluiten”, stelt Jans. “Dat wil je niet alleen voor het team en de supporters thuis, maar ook voor jezelf. Daarnaast is het de laatste wedstrijd van Joël Drommel bij de club. Hij verdient een afscheid met een overwinning. Iedereen smacht naar een overwinning. De drie punten kunnen de tweede seizoenshelft niet goedmaken, maar je gaat wel een stuk vrolijker de zomer in.” 

Selectie
Danilo kreeg tegen RKC Waalwijk een rode kaart en is geschorst. Jesse Bosch keert na een schorsing zondag terug in de selectie. Luka Ilic viel donderdag uit met een blessure, maar hij is zondag inzetbaar. 

FC Twente – ADO Den Haag staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler, de wedstrijd begint om 14.30 uur en is te zien op het schakelkanaal van ESPN of via ESPN Watch.