twevit club

Naar aanleiding van de coronapersconferentie op 25 januari mag het betaald voetbal slechts met 1/3 van de capaciteit open. Deze situatie is voor FC Twente om meerdere redenen onacceptabel, daarom hebben wij in samenspraak met onze supporters- en businessgeledingen het standpunt ingenomen; óf al onze seizoenkaarthouders en sponsors mogen naar binnen, óf niemand.

Dit is voor FC Twente te realiseren bij 2/3 bezetting. Donderdag is er een gesprek gepland met de lokale autoriteiten, ook daarin zullen wij ons standpunt overbrengen. Wij blijven aandringen op (minimaal) 2/3 bezetting, omdat we bij aanvang van het huidige seizoen hebben aangetoond dat dit veilig en verantwoord kan. We kunnen niet weer zonder enig perspectief een traject ingaan. 

Aangezien het voor ons onmogelijk is om met 1/3 bezetting al onze seizoenkaarthouders en sponsors te mogen ontvangen, houden wij onder de huidige maatregelen de poorten van De Grolsch Veste gesloten tot minimaal het volgende weegmoment op 15 februari. Daarna nemen wij vervolgstappen gebaseerd op de dan geldende coronamaatregelen dan wel versoepelingen.

Een van de kernwaarden van FC Twente is Noaberschap. We zijn daarom samen opgetrokken met de verschillende geledingen, die onze club de afgelopen jaren op diverse manieren veelvuldig hebben gesteund. Wij steunen onze supporters en sponsors door het genoemde standpunt in te nemen. Bovendien kost voetballen voor grotendeels lege tribunes ook nog eens veel meer geld dan dat het oplevert.  

Directie FC Twente

Twente, Verenigt!

Supportersverenigingen FC Twente

Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS)

Gouden Talenten

Talent Group Twente