Eerste selectie

Een dag voor de Europese ontmoeting met ACF Fiorentina blikten trainer Ron Jans en Michal Sadilek vanmiddag tijdens de persconferentie vooruit op het duel.

536545576
image00004 v12

Na de heenwedstrijd van vorige week in Florence is de opdracht duidelijk; winnen van ACF Fiorentina. Inzet is een plek in de poulefase van de UEFA Conference League en daar gaat FC Twente voor. “Het wordt een speciale wedstrijd”, weet Ron Jans. “We willen heel graag meer van dit soort duels spelen, maar morgen lig je eruit of je bent door. Het is jammer dat je Fiorentina niet in de groepsfase pas tegenkomt. Ik weet zeker dat Fiorentina de wedstrijd ook 100% serieus neemt. Het stadion is stijf uitverkocht, het wordt een spektakel.”  

In Florence keek FC Twente vorige week na de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. “Na rust zag je dat de ‘kleuters’ van de eerste helft alweer op de middelbare school zaten”, grapt Jans. “We hebben ons in die wedstrijd al verbeterd. Als we morgen iets anders doen, dan zijn dat details. We hebben een bepaalde manier van verdedigen en voetballen en dat gaan we morgen niet anders doen. Ook Fiorentina heeft een positieve opvallende spelopvatting, ze zullen proberen voetballend een punt te zetten. Als dat zo is kan het een prachtige wedstrijd worden, wij hebben namelijk hetzelfde plan.” 

“We moeten winnen, zelfs met twee goals verschil”, vervolgt Jans. “Het wordt een hele kluif, maar we geloven erin. Het voordeel dat Fiorentina heeft is niet zo groot dat het niet reëel is om een ronde verder te komen. Voor de spelers zou het geweldig zijn om door te gaan en dit seizoen meer van dit soort wedstrijden te spelen. Daar word je alleen maar beter van. De aanknopingspunten om te winnen liggen niet zo zeer bij Fiorentina, maar die liggen meer bij ons”, aldus Jans, die morgen niet kan beschikken over Julio Pleguezuelo. “Hij kampt met een buikspierblessure, voor de rest is iedereen beschikbaar.” 

image00004 v10
image00005 v9
image00006 v7

Michal Sadilek: “Voelt als een finale”

Ook Michal Sadilek kijkt uit naar het treffen met de Italiaanse traditieclub. “We willen morgen vanaf de eerste minuut volle bak gaan, we hebben vertrouwen dat het kan”, vertelt de Tsjechische middenvelder. “Vorige week speelden we slecht in de eerste helft en na rust ging het beter. Dat willen we morgen beter gaan doen. We spelen in een vol stadion en dat geeft mij extra energie. Het voelt als een finale.”

“We weten dat Fiorentina een goede ploeg heeft, ze zijn niet voor niets als zevende geëindigd in Italië”, vervolgt Sadilek. “Dit soort wedstrijden speel je het liefst, daar ben je toch voetballer voor geworden. Ook zorgen zulke Europese wedstrijden altijd voor een speciaal sfeertje in het stadion. Wij willen morgen laten zien dat we Fiorentina kunnen verslaan.”

FC Twente – ACF Fiorentina, aanvang 19.00 uur, is live te zien op RTL 7. De wedstrijd staat onder leiding van de Roemeense scheidsrechter Radu Petrescu.