Eerste selectie

Met 66 wedstrijden in Europa is Wout Brama recordhouder bij FC Twente. De aanvoerder keek maandagmiddag met zijn ploeggenoten in het spelershome in Hengelo naar de loting.

FC Twente speelt na acht jaar weer Europees. "Dan is het extra leuk om naar de loting toe te leven”, vertelt Wout Brama. “We weten nu nog niet tegen wie we spelen, dat is wel anders, maar het gaat weer beginnen en hopelijk gaan we er een mooi vervolg aangeven. Wij willen heel graag de poulefase bereiken, dat maakt het echt gaaf en mooi voor FC Twente.”

FC Twente speelt op 4 augustus eerst een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd Union Luxembourg (Lux) - Čukarički (Ser). Een week later wacht de return. “Er zijn kleinere voetballanden, maar dat betekent niet dat die clubs geen goede voetballers hebben. In Europees verband heb ik zelden een makkelijke wedstrijd meegemaakt.”

“Het is een voordeel dat we beide clubs nog kunnen zien spelen. In de Eredivisie ken je zo’n beetje alle spelers en heb je alles al wel een keer gehad, maar in Europa is dat anders. Je treft bijvoorbeeld clubs die in een systeem spelen dat je normaal niet tegenkomt, tegenstanders die je niet kent. Je bent drie dagen op pad voor een uitwedstrijd en speelt in stadions waar je nooit komt. Allemaal dingen die als je ervaring meeneemt. Ik heb als jonge speler veel geleerd van deze Europese duels, het maakt je sneller volwassen. Als het goed gaat heb je een druk schema, maar daar leer je alleen maar van.”