Eerste selectie aztwe

Zondagmiddag gaat FC Twente op bezoek bij AZ. Michel Vlap keert terug in de selectie. In aanloop naar het treffen met de Alkmaarders de vooruitblik met trainer Ron Jans.

“AZ en FC Twente van dit seizoen zijn met elkaar te vergelijken”, vertelt Ron Jans. “De spelersgroep en de staf van AZ zijn grotendeels in tact gebleven en zij kunnen net als wij voortborduren op wat vorig seizoen is ingezet.”

AZ-FC Twente is het treffen tussen de huidige nummer drie en vijf van de ranglijst. “Ik denk dat wij directe concurrenten van elkaar zijn dit seizoen en in de buurt van elkaar gaan eindigen. Dat mogen wij zondag, net als AZ, gaan bewijzen. Afgelopen seizoen hebben we beide competitieduels van AZ gewonnen. Die uitwedstrijd was de mooiste van het seizoen. We hebben vertrouwen in een goed resultaat, als we maar goed en scherp zijn”, vervolgt Jans, die niet tevreden was over het begin van de trainingsweek.

“Tegen PSV hebben we misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, maar daarna onze slechtste training gehad. Hopelijk treedt er geen gemakzucht in. Verderop in de week ging het beter. Als we de instelling laten zien zoals tegen PSV zijn we echt goed, maar ook op de training moeten we onze dingen doen. Het gaat uiteindelijk om de wedstrijden en ik vind dat er wel aardig wat tandjes bij moeten om bij AZ een goed resultaat neer te zetten." 

Selectie FC Twente
Michel Vlap keert zondag tegen AZ terug in de selectie. Michal Sadilek, Julio Pleguezuelo en Sem Steijn ontbreken nog in Alkmaar. “Julio heeft vandaag weer een deel van de training meegedaan, dat is mooi. Sem is er bij de groepstraining nog niet bij, hopelijk volgende week wel. Michal gaat vooruit, maar het lag ook nog niet in de lijn der verwachting dat hij nu al zou aansluiten.”

AZ – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.