Eerste selectie

Zaterdagavond kon FC Twente geen resultaat boeken tegen Fortuna Sittard (1-2). Na afloop blikten aanvoerder Robin Pröpper en doelpuntenmaker Ricky van Wolfswinkel terug op de avond in De Grolsch Veste.

Robin Pröpper 

“Als je het beeld van de tweede helft ziet, dan had je verdiend om te winnen. We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We hadden iets meer balbezit voor rust, maar creëerden geen kansen. In de tweede helft hebben we gedomineerd en hadden we de kansen af moeten maken. Wij moeten het van het voetbal hebben en dat zag je de tweede helft. Dat had in de eerste helft ook zo moeten zijn. Daar verlies je uiteindelijk de wedstrijd. Zonde dat je deze wedstrijd verliest, want dat had zeker niet gehoeven.”

Ricky van Wolfswinkel

“We begonnen slecht aan de wedstrijd met halve inspeelballen, balletjes ertussen en brachten we hun in de omschakeling. Dat wil je niet. Dit komt dan ook volledig door onszelf. Zij spelen op een manier waar het vervelend is om tegen te spelen, maar vanuit hun perspectief wel logisch. Het hoort erbij. Daar moet je niet in meegaan.”

Uiteindelijk kwamen wel de kansen om alsnog een resultaat te pakken. “Na de 1-1 dacht ik dat we wel weer wakker waren met elkaar, maar vrij snel valt die 1-2. Wat uiteindelijk de beslissende leek te zijn. We zijn de tweede helft geweldig ingegaan, wat miste was een doelpunt. Ik geloof ook dat je geluk afdwingt. Als je de wedstrijd begint zoals vandaag, dan dwing je geen geluk af.”

 

54432838 FC Twente