Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Vereniging van de Maand

Iedere maand staat er een andere (meiden)voetbalvereniging uit de regio centraal bij FC Twente Vrouwen. Deze vereniging brengen we tijdens deze maand onder de aandacht en er wordt een FC Twente Vrouwen clinic op het sportpark van de Vereniging van de Maand georganiseerd. 

Img 20180703 wa0001%20%281%29

Club van de maand clinic

Oktober (vv GFC): 24 oktober 2018

Aanmeldingen en meer informatie over de clinic, kan via de website van GFC..

vv GFC club van de maand oktober

GFC werd opgericht op 7 oktober 1907. Deze vereniging heeft sinds de oprichting op meerdere terreinen binnen Goor gevoetbald, totdat het in 1974 verhuisde naar het huidige complex op Sportpark Heeckeren. GFC speelt in rood zwart gestreepte shirt, witte broek en rood-zwarte kousen en werd officieel wapendrager van de gemeente Goor. Sinds 1982 siert dan ook het gemeentewapen van Goor het rood zwarte shirt en de vereniging kan dan ook rekenen op een trouwe achterban. Inmiddels zijn met eigen middelen en mankracht diverse verbeteringen op het complex aangebracht. Naast diverse senioren- en jeugdteams beschikt de vereniging ook over een G-team, die door hun zelf is opgericht.

GFC kent al sinds 1975 damesvoetbal. De club groeide vooral in de tweede helft van de jaren ’90 en meisjesvoetbal deed toen zijn intrede binnen de vereniging. Het eerste vrouwenteam is al jaren een begrip binnen de vereniging, maar kent een afwisselend bestaan. Zo is er enige tijd gespeeld op recreatief gebied, in een eigen onderlinge competitie. Sinds 2008 kent de vereniging een vrouwenteam, die iedere zondag, competitief het veld op gaat. Afgelopen seizoen kon bij deze enthousiaste groep de 'kampioensvlag' worden gehesen. 

De huidige vaandeldrager in de jeugd is de MO19. Deze groep is 7 jaar geleden ontstaan en kent vele hoogtepunten. 4 jaar geleden is deze groep een samenwerking aangegaan met vv Twenthe. Beide verenigingen hebben in deze leeftijdscategorie wel een team, maar ondersteunen zij elkaar bij spelerstekorten. ST.GFC/Twenthe doet zijn intrede.

In seizoen 2016-2017 werd meisjesvoetbal nieuw leven in geblazen. Naast de MO15 werd ook gestart met een MO9 en MO11. Met name de laatste groep groeide dat seizoen heel hard. Van 8 naar 20 meiden aan het einde van dat seizoen. In dat seizoen nam GFC ook het initiatief om weer gesprekken aan te gaan met de beide buurverenigingen, vv Twenthe en Hector. Doel is om in alle leeftijdscategorieën voetbal, voor meiden, te kunnen aanbieden.   

Vanaf dit seizoen, 2018-2019, zijn GFC en vv Twenthe een officiële samenwerking aangegaan. Er wordt gespeeld met 2x MO19 en 2x MO13, waarvan 1 achttal. Ook zullen er weer nieuwe gesprekken plaats gaan vinden in de hoop dat Hector zich uiteindelijk toch aansluit bij de samenwerking.

Nieuwe meisjes zijn altijd welkom en kunnen zich bij GFC (Goorsmeidenvoetbal@gmail.com) of vv Twenthe aanmelden. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om vrijblijvend te komen trainen, om te proeven aan dit mooie spelletje. Iedere maandag- en/of woensdagavond ben je welkom op het GFC complex. De trainingen zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Naast het voetballen, staat plezier hoog in het vaandel. Er worden dan ook regelmatig activiteiten geregeld, waar enthousiast aan meegedaan wordt.

Oktober is altijd een bijzondere maand binnen de vereniging. Naast de verjaardag begin oktober, organiseert men al enkele jaren een internationale C-toernooi. Jeugdteams van betaalde voetbalverenigingen en een eigen Hofteam, gaan tijdens de Herfstvakantie de strijd met elkaar aan. Op dinsdag 23 oktober zal deze dan ook weer plaatsvinden. Als vereniging zijn we dan ook verheugd om deze maand ‘’club van de maand’’ te zijn bij FC Twente Vrouwen.

Website: www.gfcgoor.nl   

Facebook: www.facebook.com/vvGFC   

                www.facebook.com/GFCMO19

                www.facebook.com/GoorseMeidenVoetbal                                                                                          

Twitter: https://twitter.com/gfcgoor