Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Vereniging van de Maand

Iedere maand staat er een andere (meiden)voetbalvereniging uit de regio centraal bij FC Twente Vrouwen. Deze vereniging brengen we tijdens deze maand onder de aandacht en er wordt een FC Twente Vrouwen clinic op het sportpark van de Vereniging van de Maand georganiseerd. 

On mo13 1

Oranje Nassau (Almelo) vereniging van de maand december

De FC Twente Vrouwen clinic bij Oranje Nassau staat gepland op 12 december 2018.

Hoe is meidenvoetbal ontstaan bij ONze club Oranje Nassau?

In 2011 zijn wij begonnen met één team, de MO19, tegelijkertijd voetbalden er ook al een aantal meiden bij de jongens. In 2012 is er in het jeugdbestuur besloten om een lid toe te voegen aan de Jeugdcommissie om de meiden te vertegenwoordigen. Met als doel; hoe kunnen wij het meiden-/vrouwenvoetbal meer vorm geven. De meiden die op dat moment voetbalden bij de JO13 zijn samengevoegd tot een nieuw team; MO13. Op die manier ontstonden er twee teams bij ON; een MO13 en een MO19. Ieder jaar zag je dat er meer meiden en vrouwen zich kwamen aanmelden voor een potje voetbal, en sinds 2015 hebben we weer een vrouwenteam. 

Elke leeftijdscategorie is nu voorzien van één of meerdere teams. Tot de MO11 voetballen er nog meiden gemengd. ONze meidenafdeling telt nu zo'n 135 speelsters. Ieder jaar is er er wel een team dat het kampioenschap kan vieren. ON biedt de meiden eigen kleedkamers en er wordt ook ieder jaar een meidentoernooi georganiseerd op het sportpark. In 2015 is er samen met de KNVB een clinic georganiseerd voorafgaand aan de wedstrijd Nederland - Thailand. 

Meidenvoetbal zit in de lift en is op dit moment één van de snelst groeiende takken van sport. Nu is het aan ONs allen de taak om wat we nu hebben staan ook te behouden, verbetering aan te brengen daar waar nodig is en te blijven verenigen. 

Nieuwsgierig geworden? Of zou je graag wat meer informatie willen? Schroom dan niet en neem contact op met Marco aan de Stegge 06-23183427 of mail naar ondames@gmail.com