Voetbalacademie

Lees hier over de Voetbalacademie van FC Twente

Hidde ter Avest, Peet Bijen, Fredrik Jensen; het is slechts een kleine greep uit het aantal spelers dat de afgelopen jaren is doorgebroken vanuit de FC Twente Voetbalacademie. De jeugdopleiding bewijst eens te meer de levensader van de club te zijn. Na een aantal zware jaren krabbelt de Voetbalacademie steeds verder overeind. “Het doel is om in het seizoen 2020/2021 op alle fronten weer op het hoogste niveau mee te draaien”, aldus Hoofd Jeugdopleidingen Michel Jansen.

Voetbalacademie%20trainers

Nu tijd voor kwaliteitsslag
Jansen keerde vorig seizoen terug in de rol van Hoofd Jeugdopleidingen en kreeg de taak mee omde Voetbalacademie terug te brengen op het niveau dat bij een club met de statuur van FC Twente hoort. Het kostte de nodige inspanningen, maar meer en meer wordt het gevoel van Jansen bevestigd dat de jeugdopleiding de juiste koers heeft ingezet. “Langzaamaan staat alles weer. Het is geweldig om te zien hoe iedereen zich daar voor heeft ingezet. Nu is het tijd om een kwaliteitsslag te maken.”

Doel voor 2020/2021
Als Voetbalacademie willen we vooruit, stappen maken in kwaliteit; ervoor zorgen dat elk jaar spelers uit de opleiding de stap naar de eerste selectie kunnen maken. Het doel is om in het seizoen 2020/2021 met alle teams in de hoogste divisie te spelen, maar ook dat de eerste selectie voor vijftig procent uit eigen opgeleide spelers bestaat, van wie er vier in de basis moeten spelen.”

Frisse wind
Om die stappen vooruit te kunnen zetten, heeft de Voetbalacademie de nodige veranderingen ondergaan. Het bestaande leerplan is op de schop gegaan, de jeugdscouting heeft steeds meer vorm gekregen, terwijl ook in de technische staf de nodige wijzigingen zijn doorgevoerd. “De nieuwe trainers nemen veel kennis en kunde mee, maar ook andere inzichten waar wij weer van kunnen profiteren. Het zorgt voor een frisse wind.”

Zo beleeft een spelertje van de Academie de wedstrijddag