Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

VriendenLoterij

VriendenLoterij als Maatschappelijk Partner Eredivisie

De Jeugdacademie is voor iedere voetbalclub van groot belang. FC Twente leidt haar spelers op met het doel om uiteindelijk door te breken in de Eerste Selectie. Het is echter niet voor iedereen weggelegd om het leven van een profvoetballer te verwezenlijken. Om de jeugdspelers te laten beseffen dat het leven nog meer kanten heeft, laat FC Twente ze bewust worden van hun sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Dldp4ruw0aaiujh
 “Voetballers zijn ons visitekaartje”

Een mooi voorbeeld is de samenwerking van FC Twente met revalidatiecentrum ’t Roessingh. Jeugdspelers van de FC Twente Voetbalacademie worden ingezet om kinderen met een lichamelijke beperking te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van voetbal op aangepast niveau.

Een initiatief dat de VriendenLoterij als Maatschappelijk Partner Eredivisie samen met Stichting Doelpunt en ’t Roessingh mogelijk maakt. Volgens Michel Jansen, Hoofd Opleidingen van FC Twente, is zo’n project niet alleen een goede manier om een steentje bij te dragen aan de maatschappij, maar is het ook een stukje opvoeding. "We zetten ze weer even met hun poten in de klei, zoals we dat hier zeggen.„

"Jeugdspelers beseffen zich ineens hoe betrekkelijk het leven is. Ze kunnen zich soms vreselijk druk maken over een bepaalde balaanname, terwijl er in ’t Roessingh leeftijdsgenoten verlamd in een rolstoel zitten. Zij zijn al lang blij dat ze überhaupt een bal kunnen raken en vinden het te gek om een aangepaste voetbalclinic te krijgen van onze jeugdspelers. Die dankbaarheid maakt altijd een grote indruk.”

Hier bij FC Twente vinden wij school en een stabiele thuissituatie erg belangrijk. „Met een percentage van slechts vier tot zes, dat uiteindelijk het eerste haalt, is het behalen van een schooldiploma essentieel. Momenteel speelt er een jongen in Onder 19 die het gymnasium combineert met profvoetbal, a hell of a job. Dan zeggen wij niet: ’ga maar een onderwijsniveau lager, zodat je meer kunt trainen’. Nee, we stimuleren en helpen hem juist maximaal te presteren op school. Het is een wisselwerking. Als een jeugdspeler op het veld verzaakt is het bijna altijd doordat er thuis of op school iets mis gaat.” Michel Jansen sluit af. "Het vertrekpunt bij FC Twente is de mens. Onze voetballers zijn ons visitekaartje."

Steun FC Twente

De VriendenLoterij steunt sinds 2005 de FC Twente Voetbalacademie en de maatschappelijke tak. FC Twente supporters helpen de club met de helft van hun inzet. Naast het steunen van FC Twente maken deelnemers ook kans op te verschillende prijzen. Steun jij FC Twente ook? Meld je nu aan voor de VriendenLoterij en maak ook zelf kans op geweldige prijzen! Klik hier om vriend te worden.

Klik op de video hieronder om te zien wat voor activiteiten van FC Twente gesteund worden door de Vriendenloterij.