FC Twente Vrouwen

Aanstaande vrijdag staat voor FC Twente Vrouwen een thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar op het programma. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit met rechtsback Kim Everaerts.

Afgelopen zondag verloor FC Twente voor de eerste keer dit seizoen. De wedstrijd in Sittard eindigde in 2-1 voor Fortuna Sittard. Caitlin Dijkstra kreeg in de 23e minuut een rode kaart, waardoor FC Twente de wedstrijd met 10 speelsters moest uitspelen. Deze rode kaart is geseponeerd, Dijkstra is dus gewoon inzetbaar tegen vv Alkmaar.

Verdedigster Kim Everaerts speelde de hele wedstrijd. 'De eerste twintig minuten tegen Fortuna hadden wij echt de overhand. Zelfs na de rode kaart van Caitlin had ik het gevoel dat we de bovenliggende partij waren. We maakten alleen onze kansen niet af en dan wordt het moeilijk. We verliezen de wedstrijd uiteindelijk op twee beslissingen van de scheidsrechter, terecht of niet, maar we laten ons niet uit het veld slaan.'

Ontwikkeling

Everaerts kwam in 2021 naar FC Twente en heeft zich inmiddels ontwikkelt tot basisspeelster. 'Het gaat heel goed, ik ben blij dat ik iedere week speel en het team kan helpen. Tijdens de training word je wel beter, maar in de wedstrijden maak je pas echt een grote ontwikkeling door', vertelt ze.

Stugge ploeg

Aanstaande vrijdag speelt FC Twente tegen vv Alkmaar. De uitwedstrijd in Alkmaar werd met 0-5 gewonnen. 'Alkmaar is een stugge ploeg. Ze willen voetballen, maar zakken soms ook ver in om de ruimtes klein te houden. Het is voor ons belangrijk om er kort op te zitten en zo snel mogelijk een doelpunt te maken', aldus Everaerts. 'Een thuiswedstrijd is altijd lekker, op ons eigen veld met onze eigen supporters. We hebben een terugslag gehad, maar we zijn onze vorm niet kwijt. Vrijdag gaan we het veld op zoals we de dat de afgelopen weken hebben gedaan. Ik hoop dat de supporters er zijn om ons te steunen.'

Om 19.30 uur wordt er afgetrapt op Sportcampus Diekman. Tickets zijn verkrijgbaar via onderstaande button.