hertwe Eerste selectie

Trainer Ron Jans en verdediger Robin Pröpper vinden dat FC Twente beter had moeten omgaan met de man-meersituatie die zaterdag ontstond in de wedstrijd tegen en bij Heracles Almelo (1-1). "We speelden het slecht uit", zegt Jans na afloop.

Jans: "Je wilt winnen, maar als je kijkt naar deze wedstrijd, dan heeft Heracles heel goed begrepen wat een derby inhoudt. Ik was blij dat het rust was, want we waren niet aan het voetballen. Het was te traag en met een man meer speelden we het slecht uit. In de tweede helft werd het misschien iets beter, maar we hebben het niet afgedwongen. Een vervelende wedstrijd", aldus Jans, die met zijn ploeg meer dan 70 minuten met een man meer speelde. "We hadden gewoon meer moeten creëren en dan die wedstrijd beslissen, maar daar waren we vandaag niet goed genoeg voor."

Propper: "Het moet beter"

Pröpper is het met Jans eens. "Met elf tegen tien had je het beter uit moeten spelen. We hadden meer kansen moeten creëren, dat hebben we nagelaten. Heracles ontregelde ons spel en in de counter hebben ze nog twee, drie mogelijkheden gehad. Het moet beter bij ons, daar balen wij ook van en daar hebben we het in de kleedkamer over gehad. Zonde, het had meer kunnen zijn, maar vandaag waren we niet goed genoeg", aldus de verdediger, die voor even terug was bij zijn oude club. "Ik heb hier altijd leuke jaren gehad, het was leuk om de mensen weer te zien waar je jarenlang mee hebt samengewerkt."