Eerste selectie heetwe

FC Twente heeft zondagmiddag de vierde overwinning op rij geboekt. Op bezoek bij sc Heerenveen werd het 2-3.

WhatsApp Image 2021 09 26 at 14.46.30
WhatsApp Image 2021 09 26 at 14.46.29 1
WhatsApp Image 2021 09 26 at 14.46.29
WhatsApp Image 2021 09 26 at 14.46.27
WhatsApp Image 2021 09 26 at 15.37.54 1
WhatsApp Image 2021 09 26 at 15.37.54

FC Twente kwam al snel op voorsprong in Heerenveen. Ricky van Wolfswinkel mocht na tien minuten aanleggen voor een strafschop en liet die buitenkans niet onbenut. Vlak voor rust was het Daan Rots die scherp was bij een zachte terugspeelbal, de keeper omspeelde en de 0-2 voor zijn rekening nam. In de tweede helft werd het zelfs 0-3 door Ricky van Wolfswinkel die Sven van Beek goed afjaagde. Desondanks kwam Heerenveen terug in de wedstrijd en ontstond een spannende slotfase door doelpunten van Tibor Halilovic en Henk Veerman. FC Twente overleefde de slotfase en wist daardoor voor de vierde keer op rij drie punten bij te schrijven.

foto's: Bas Everhard

sc Heerenveen - FC Twente 2-3 (0-2)

10’ 0-1 Van Wolfswinkel (strafschop)
42' 0-2 Rots
66' 0-3 Van Wolfswinkel
74' 1-3 Halilovic
81' 2-3 H. Veerman

Geel: Dresevic, J. Veerman (sc Heerenveen)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Everink (63' Pleguezuelo), Hilgers, Pröpper, Smal, Sadilek, Zerrouki (63' Brama), Vlap, Limnios (79' Misidjan), Van Wolfswinkel (79' Ugalde) en Rots.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder (46' Mous), Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg, Halilovic, Madsen (61' Nygren), J. Veerman, Musaba (61' Stevanovic), H. Veerman en De Jong (28' Van der Heide).