Eerste selectie historie

De interlandweek zit erop en de Eredivisie wordt dit weekend hervat. FC Twente speelt zondagmiddag om 16.45 uur de thuiswedstrijd tegen Willem II. In aanloop naar het treffen met de Tilburgse formatie gaan we terug in de tijd.

• In de competitie stonden FC Twente en Willem II 73 keer tegenover elkaar. Van de 37 duels in Enschede won FC Twente 23 keer, eindigde het tien keer in een gelijkspel, en nam Willem II vier keer de drie punten mee naar Tilburg.
  • De eerste overwinning die FC Twente thuis behaalde op Willem II dateert uit 31 oktober 1965. De wedstrijd werd met 6-1 gewonnen, hierin trof Hans Roordink vier keer doel. de andere twee treffer worden gescoord door Johan Plageman. Dit was direct ook de grootste thuisoverwinning van FC Twente op Willem II.
  • Willem II won voor de eerste keer de uitwedstrijd in Enschede op 5 maart 1995. In Het Diekman eindigde het duel in 0-3.
  • In november 1996 zegevierde FC Twente met 5-0. Na een 0-0 ruststand scoorde FC Twente na rust via Ter Avest, Petrov, Ten Caat, Bosman en Ajoupov in een kwartier tijd vijf keer.
  • Vorig seizoen eindigde FC Twente-Willem II in 1-1. Jesse Bosch scoorde de 1-0, Pavlidis zorgde tien minuten voor tijd voor de 1-1.
  • Een seizoen eerder won Willem II in De Grolsch Veste met 0-1.
  • De laatste keer dat FC Twente tegen Willem II de punten in eigen huis hield was in 2017. Een goal van Enes Unal en een eigen doelpunt van Darryl Lachman zorgden voor een zege (2-1).
  • In de onderlinge duels staat Blaise Nkufo bovenaan de topscorerslijst, hij scoorde maar liefst 13 keer tegen Willem II. Willem II haar topscorer is Lucas Andersen, bij hem staan vier treffers achter zijn naam.
  • Spelers die bij zowel FC Twente als Willem II onder contract hebben gestaan zijn onder meer Arno Arts, Elbekay Bouchiba, Jorn Brondeel, Jerson Cabral, Romano Denneboom, Mounir El Hamdaoui, Nicky Kuiper, Darryl Lachman, Denny Landzaat, Virgil Misidjann, Adil Ramzi en Sergio Zijler.