Eerste selectie club

Beste supporters,

Komende zondag is het ‘Super Sunday’ in de Eredivisie, de eerste zes ploegen van de ranglijst spelen tegen elkaar. Feyenoord treft PSV, Ajax neemt het op tegen AZ en wij gaan naar Friesland voor het duel tegen sc Heerenveen. Drie interessante wedstrijden die zomaar voor verschuivingen op de ranglijst kunnen zorgen. Een goed resultaat is van harte welkom. Gelukkig hoef ik dat Ron Jans en zijn mannen niet uit te leggen. De hele week staat in het teken van de wedstrijd tegen de ploeg van onze oud-trainer Kees van Wonderen. Gelukkig stroomt de ziekenboeg weer langzaam leeg. Michel Vlap was zondag alweer van de partij en Julio Pleguezuelo maakte woensdag zijn eerste minuten in het oefenduel tegen FC Groningen. Michal Sadilek en Sem Steijn zijn op de weg terug. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Groningen maakten de spelers die de laatste tijd minder gespeeld hebben de nodige speelminuten en kwamen enkele spelers uit de Academie in het veld. Onder meer Sander Sybrandy, die afgelopen week een contract tekende bij FC Twente. De 18-jarige aanvaller doorliep de jeugdopleiding en trainde in de voorbereiding reeds mee met de eerste selectie.

Internationals
Na het competitietreffen met sc Heerenveen staat  een interlandperiode gepland. Ramiz Zerrouki, Vaclav Cerny en Christos Tzolis zijn opgeroepen voor interlands met de nationale ploeg. Mees Hilgers maakt deel uit van de voorselectie van Jong Oranje, later vandaag wordt bekend of de verdediger deel uitmaakt van de definitieve selectie.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen heeft zondag meteen voor succes gezorgd bij de opening van het seizoen. De ploeg van trainer Joran Pot veroverde in De Grolsch Veste ten koste van Ajax de Super Cup. Aanvoerder Renate Jansen kreeg na afloop de schaal uitgereikt. Een mooie start van  het seizoen. Vanavond staat voor de ploeg de uitwedstrijd tegen Alkmaar op het programma. Het is de eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie Vrouwen.

FC Twente / Heracles Academie
Deze periode verblijven ook enkele spelers van de Academie bij nationale jeugdelftallen. Benjamin Nagel is opgenomen in de selectie van Oranje onder 16 voor een tweedaagse trainingsstage in Zeist. Juliën Mesbahi, Jonah te Fruchte en Mats Rots staan op de voorselectielijst van Oranje onder 17 voor twee oefenduels tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland. Michel Driezen  zit in de voorselectie voor Oranje onder 19. Zij spelen eind deze maand drie kwalificatiewedstrijden voor het EK dat volgend jaar op Malta wordt gehouden.

Ron Jans verzorgt training voor G-voetbalteam
Ron Jans verzorgt komende woensdag een training voor het G-voetbalteam van FC Eibergen. Komende week  geven verschillende trainers uit de Eredivisie en Eerste Divisie een training voor een G-voetbalteam in de eigen regio. Dit doen ze in het kader van Coaches on Tour, een initiatief van Coaches Betaald Voetbal.

Renovatie toiletten in de gracht
Begin november, direct na de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, wordt er gefaseerd begonnen met de renovatie van de toiletten in de gracht van ons stadion. De toiletgroepen in de gracht aan de Diekman-zijde worden als eerste aangepakt. De werkzaamheden worden in vier fases uitgevoerd.

10-jarig jubileum 4EverRed Weerselo
Dit weekend viert supportersvereniging 4EverRed haar 10-jarig jubileum. De supporters uit Weerselo organiseren zaterdagavond een feestavond waarbij een afvaardiging van FC Twente aanwezig is om de felicitaties over te brengen. We kennen 4EverRed als een betrokken supportersvereniging, die bij haar oprichting in 2012 een eigen supportersbus presenteerde. Een voorbeeld dat inmiddels is opgevolgd door diverse andere regionale supportersverenigingen.

Presentatiegids
Deze week is de FC Twente Presentatiegids voor het seizoen 2022-2023 verschenen. Seizoenkaarthouders die de jaarlijkse uitgave hebben besteld, ontvangen het magazine de komende dagen thuis. De  Presentatiegids is eveneens af te halen in de Fanstore, bij de receptie van De Grolsch Veste, maar ook online te lezen via de website.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur