Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Afgelopen zondag sloot het team van Ron Jans de competitie in stijl af. Feyenoord werd met een dikverdiende 1-2 aan de kant gezet. FC Twente eindigde door deze zege met maar liefst 68 punten op de vierde plaats in de Eredivisie en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor Europees voetbal. Dat is (nogmaals) een felicitatie waard.
Dat deze prestatie ook door de supporters op juiste waarde is ingeschat, bleek tijdens het mooie feestje een dag later. Maar liefst tussen de acht- en tienduizend supporters kwamen naar De Grolsch Veste om samen met de spelers het succes te vieren.
Staf en spelers genieten nu van een welverdiende vakantie. Vrijdag 17 juni staat de eerste training gepland en zaterdag 25 juni speelt FC Twente in Haaksbergen tegen Bon Boys de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Daarna volgen diverse duels in de regio. Het definitieve programma wordt binnenkort bekend. Maandag 18 juli is de loting voor de Conference League. FC Twente speelt op 4 en 11 augustus in de derde voorronde. In het weekend van 6 augustus start de competitie.

Transfers
De zomerperiode is voor de supporters altijd een spannende tijd, welke spelers komen erbij en wie gaan er eventueel weg.
Jan Streuer is volop bezig om de selectie voor volgende seizoen op het gewenste niveau te brengen. Zoals inmiddels bekend, komt Sem Steijn over van ADO Den Haag en verlaten Kik Pierie en Giovanni Troupée de club. Assistent-trainer Jeffrey de Visscher heeft zijn contract met twee jaar verlengd en assistent Andries Ulderink vertrekt na dit seizoen.De komende tijd is er ongetwijfeld nieuws te melden over transfers. Het streven is om in de eerste trainingsweek de ploeg voor het nieuwe seizoen grotendeels compleet te hebben. Dat is ook het doel, maar de ervaring leert dat het nooit helemaal lukt. 1 september is de selectie definitief, want dan sluit de transferwindow.

Teruggestuurde bussen
Graag wil ik nog even terugkomen op het terugsturen van twee supportersbussen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord.  Dit was niet alleen een grote teleurstelling voor de supporters die in de bus zaten, maar ook voor de wedstrijdorganisatie binnen FC Twente. Er is bergen werk verzet om het goed te regelen en toch is dat door allerlei omstandigheden niet gelukt. Intern werken we er keihard aan om dit in de toekomst te voorkomen. Natuurlijk krijgen betrokken supporters de toegangskaart en de buskosten vergoed, maar dat dit slechts een druppel op een gloeiende plaat is, begrijp ik heel goed.

Treinvervoer
Na afloop van het feest bij De Grolsch Veste hebben we van Keolis, de treinvervoerder op het spoor bij De Grolsch Veste, bericht gekregen dat zij die maandagavond veel overlast hebben ondervonden. Ook is er schade veroorzaakt in treinen en hebben personen op het spoor gelopen bij station Kennispark. Dit heeft tot zeer gevaarlijke situaties geleid. Binnenkort gaan betrokkenen met elkaar in gesprek om te kijken of er extra maatregelen genomen moeten worden komend seizoen. Elke thuiswedstrijd maken duizenden supporters gebruik van het treinvervoer.

Seizoenkaartverlenging
Woensdag konden we melden dat inmiddels ruim 15.000 seizoenkaarthouders hun kaart hebben verlengd, dat is een prachtig aantal. Bijna 3.000 personen staan op de wachtlijst voor een vaste plek in het stadion volgend seizoen. De kans is groot dat we volgend seizoen alle beschikbare seizoenkaarten voor supporters verkopen. Huidige seizoenkaarthouders kunnen tot en met 25 mei hun kaart verlengen. Vervolgens kunnen huidige kaarthouders op 1 en 2 juni eventueel verplaatsen en 14 juni start de verkoop voor de supporters die op de wachtlijst staan. 16 juni begint de vrije verkoop.

FC Twente Vrouwen
Na de belangrijke 3-0 zege tegen PSV kan FC Twente Vrouwen tegen Ajax de landstitel definitief binnenhalen. Met drie punten voorsprong en een veel betersaldo dan de Amsterdammers mag het niet meer misgaan. Na een moeilijke start hebben staf en speelsters zich herpakt en was alles gericht op het behalen van de kampioensschaal. Als er in Amsterdam geen gekke dingen gebeuren neemt FC Twente Vrouwen deze voor de achtste (!) keer mee naar huis.

Scoren in de wijk
Woensdag hebben vier groepen jongeren een bijzondere voetbalavond beleefd in De Grolsch Veste. De jongeren uit Enschede, Hengelo en Rijssen namen het in verschillende wedstrijden tegen elkaar op. Deze activiteit is een onderdeel van een zestien weken durend programma voor het MDT-traject (Maatschappelijke Diensttijd) waar deze jongeren aan deelnemen. Naast voetbalactiviteiten zetten de jongeren zich in voor hun buurt en nemen zij deel aan workshops en uitwisselingen met andere clubs. Het traject eindigt binnenkort met een landelijk event waar acht andere betaald voetbalclubs bij zijn. MDT is onderdeel van een landelijk programma vanuit de Eredivisie en het European Football for Development Network.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur