Supporters

Beste FC Twente-supporter,

Morgen spelen we de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Helaas dit keer weer zonder publiek. Veertien dagen geleden hebben we gezien hoe mooi het is om weer supporters in het stadion te hebben, ook al waren het er maar 4.000. Hun steun was geweldig. Kun je nagaan wat het betekent als we weer een volle Grolsch Veste hebben. We hebben aangetoond dat we een veilige plek voor onze supporters kunnen bieden. Iedereen wil graag weer terug naar ‘normaal’. Dit seizoen zie ik het echter niet meer gebeuren, hoe spijtig ook. Op dit moment rekenen we erop dat we vanaf de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen weer ‘vol gas’ kunnen geven.

Naast de ondersteuning die het de ploeg geeft, is dat ook financieel van groot belang voor FC Twente. Dit seizoen is de omzet bijna gehalveerd. Gelukkig helpen enkele financiële steunmaatregelen van de overheid, evenals het afzien van de tegemoetkoming door de supporters en de sponsors. Nog zo’n seizoen is niet vol te houden. Dit seizoen denken we op een verlies van zo’n drie miljoen euro uit te komen. Gelukkig kunnen we dit verlies opvangen. Het is zo jammer, want zonder corona zouden we zwarte cijfers schrijven.

Rondom 22 mei start de seizoenkaartverlenging. Tot aan vrijdag 14 mei is het nog mogelijk af te zien van tegemoetkoming voor de dit seizoen gemiste wedstrijden.

Eerste selectie

Morgen staat de confrontatie tegen Heracles op het programma. In februari werd het in Almelo een gelijkspel (2-2). Vorige week leed de ploeg van Ron Jans een ruime nederlaag (3-0) tegen Fortuna Sittard. Volgens Jans was het de slechtste prestatie van zijn ploeg dit seizoen. Dat vraagt om een reactie. De spelers zullen erop gebrand zijn zich te revancheren. Dat gaat ook gebeuren, want iedereen wil het seizoen goed en waardig afsluiten. Dat kan als de laatste drie wedstrijden een goed resultaat opleveren. Er is in deze wedstrijden nog veel te winnen. Morgen tegen onze buren is de eerste.

FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heroverd. In een uitstekende wedstrijd werd koploper PSV met 2-1 nederlaag teruggestuurd naar Eindhoven. Met nog vier wedstrijden te gaan, staat het team van Tommy Stroot een punt voor op Ajax en PSV. Zondag wacht in Amsterdam de confrontatie met Ajax. Dat betekent opnieuw een mooie uitdaging. De wedstrijd is om 14.30 uur live te zien bij de NOS en op ESPN.

FC Twente, scoren in de wijk

De medewerkers van FC Twente, scoren in de wijk zijn ondanks de coronabeperkingen volop in de weer. De afgelopen weken zijn er mooie activiteiten uitgevoerd voor verschillende projecten. In Oldenzaal hebben kinderen voor het project Supporter van Elkaar zwerfafval opgeruimd en een MTB-clinic gehad op het Hulsbeek. Ook is er samen met Impuls in de meivakantie een sportclinic voor kinderen georganiseerd bij FC Berghuizen. In Hengelo hebben enkele speelsters van FC Twente Vrouwen samen met Scoren in de wijk een sportclinic uitgevoerd bij Achilles ’12, waarbij zo’n dertig meisjes zich in het zweet werkten.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur