Eerste selectie heetwe

Ron Jans zag in Heerenveen een spannende slotfase. Door twee tegendoelpunten kwam de thuisploeg nog terug in de wedstrijd. Desondanks trok FC Twente met 2-3 aan het langste eind.

Ron Jans: “Tot aan het eerste tegendoelpunt hebben we niet het gevoel gehad dat we hier in de problemen zouden komen. Dan wordt een schot van richting veranderd en zie je dat een wedstrijd ineens kan kantelen. Daarna gingen ze met meer opportunisme spelen en valt die tweede ook vrij snel. Daarna kwamen we nog een paar keer goed weg. Tot aan de zeventigste minuut waren wij heer en meester.”

FC Twente kwam na tien minuten al op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Ricky van Wolfswinkel. “Fijn om zo aan een wedstrijd te beginnen. De tweede en derde doelpunten dwingen wij wel zelf af. We zetten namelijk vroeg druk. De eerste zeventig minuten waren wij de betere ploeg. In de slotfase was het wel vrouwen en kinderen eerst.”

“We zitten momenteel in een flow en er zit nog rek in, want een aantal spelers zijn nog afwezig. We hebben op dit moment een goede sfeer. Hilgers, Rots, Everink – die goed debuteerden, die laten een goed niveau zien dankzij het team, de aanwezige ervaring en het vertrouwen dat er nu is.”

foto's: Bas Everhard