Eerste selectie psvtwe

Zondagmiddag staat in Eindhoven de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.  

Robin Pröpper, Ramiz Zerrouki en Julio Pleguezuelo keren dit weekend terug in de wedstrijdselectie. Michal Sadilek, Daan Rots (enkelblessure), Przemyslaw Tyton (lichte hersenschudding) en Wout Brama ontbreken in Eindhoven. Eerder in de week werd bekend dat Mathias Kjølø uit de roulatie is door een kaakbreuk. “Michal heeft spierschade en dat is serieuzer dan we hadden gehoopt”, vertelt Ron Jans. “Hij is er een aantal weken uit.”

FC Twente maakte afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles geen goede beurt.  “Dat was een dikke onvoldoende”, weet Jans. “Die wedstrijd hebben we besproken en daarna afgesloten. We moeten vooruit en zondag laten zien dat we beter kunnen dan tegen Go Ahead Eagles.”

PSV
Eerder dit seizoen won FC Twente in De Grolsch Veste met 2-1 van PSV. “Dat was een heel ander moment in het seizoen, toen zaten we in een geweldige fase”, vervolgt Jans. “In die wedstrijd misten we ook een paar jongens, moesten we wat schuiven en vulden we dat heel goed in. Het zou heel mooi zijn als we dat nu in een uitwedstrijd kunnen laten zien, zoals we dat in het eerste half uur uit bij Ajax hebben gedaan. Niet dat het nu bij ons in elkaar is gezakt doordat we de laatste weken punten hebben laten liggen, maar we moeten zorgen dat we het vertrouwen weer opbouwen.”  

PSV – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het duel is live te zien op ESPN 2.