hertwe Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagavond het competitieduel op bezoek bij Heracles Almelo met 1-1 gelijkgespeeld. Beide treffers vielen in de eerste helft, waarin Heracles Almelo ook een rode kaart kreeg. Bij FC Twente was Gijs Smal trefzeker.

54343668 FC Twente

In de eerste helft leek Heracles Almelo al vroeg op voorsprong te komen, maar een treffer van Sinan Bakis vond geen doorgang vanwege buitenspel. Later moest de VAR twee keer ingrijpen. Eerst voor een overtreding van Anas Ouahim op Dimitrios Limnios (rood) en later voor een goal van Ricky van Wolfswinkel (overtreding). Na de rode kaart van Heracles Almelo had FC Twente het initiatief, maar in de tegenstoot was de thuisclub succesvol via Noah Fadiga (1-0). Op slag van rust trok FC Twente de stand gelijk, toen Smal een vrije trap laag onderin de hoek schoot (1-1).

In de tweede helft waren de grootste kansen voor Heracles Almelo, dat vooral in de tegenaanval gevaarlijk was. FC Twente probeerde er aan de andere kant voetballend wel doorheen te komen, maar dat resulteerde in weinig grote kansen. Pogingen van afstand, in de slotfase, leverden ook niets op. Zo eindigde het Twentse treffen in een gelijkspel: 1-1.

Heracles Almelo - FC Twente 1-1 (1-1)

36' Fadiga 1-0
45' Smal 1-1

Geel: Laursen, Fadiga (Heracles Almel), Pleguezuelo, Brenet, Van Wolfswinkel (FC Twente)
Rood: Fadiga (16' Heracles Almelo)
Scheidsrechter: Van der Eijk
Toeschouwers: 7.845

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (77' Troupée), Pröpper, Pleguezuelo (46' Hilgers), Smal, Zerrouki, Sadilek, Vlap (77' Ugalde), Limnios (87' Cleonise), Van Wolfswinkel, Misidjan (46' Cerny).

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Fadiga, Rente, Hoogma, Quagliata (78' Knoester), Laursen (72' Lunding), Schoofs, De la Torre (78' Ibramoglu), Hansson (72' Basacikoglu), Ouahim, Bakis (72' Armenteros).