Eerste selectie psvtwe

FC Twente verloor zondag met 3-1 van PSV. In Eindhoven kwamen de Tukkers in de tweede helft nog op gelijke hoogte, maar later moesten ze alsnog hun meerdere erkennen in PSV. Lees hieronder de reacties van Ron Jans, Robin Pröpper en Ramiz Zerrouki.

58251610 FC Twente v3
20230226 PSV FCT 12746
20230226 PSV FCT 12770
20230226 PSV FCT 12810

Voor FC Twente was het een wedstrijd waar meer in had gezeten, oordeelt Ron Jans na afloop. “We hebben nog steeds de minste goals tegen in de Eredivisie, maar bij de eerste goal laten we Silva binnendoor komen en kan hij vrij binnen koppen. In de tweede helft komen we geweldig uit de kleedkamer. Volgens mij was PSV het even kwijt. We roken gewoon bloed. Maar dan krijg je een corner tegen en worden afspraken niet nagekomen, en kan De Jong de wedstrijd doen laten kantelen. Dat zijn de momenten waarop wedstrijden worden beslist en word je met een nederlaag naar huis gestuurd. Er had meer ingezeten.”

Pröpper: “Zonde, niet nodig”

“Je verwacht van tevoren dat we het PSV moeilijk kunnen maken”, reageert Robin Pröpper na de wedstrijd. “Als we in goeden doen zijn, kan dat ook. Daar hebben we bij vlagen kansen voor gehad, maar we geven het kinderlijk eenvoudig weg. Dat is zonde en niet nodig. We deden ook andere dingen dan dat we gewend zijn: hoe we duels aangaan en hoe we goals weggeven. Het is gewoon zonde en daar baal ik van. PSV was niet in goeden doen, maar we hebben er geen gebruik van gemaakt, en uiteindelijk krijgen ze de mogelijkheden om de wedstrijd naar hun toe te trekken.”

Zerrouki: “Even een pas op de plaats”

Op basis van de fase na rust oordeelde ook Ramiz Zerrouki dat de nederlaag in Eindhoven onnodig was. “We begonnen heel goed en maakten de gelijkmaker. Dan drukken we door, maar valt de tegengoal precies op het verkeerde moment”, aldus de middenvelder, die volgende week geschorst is en het gat met nummer vier PSV ziet oplopen naar zes punten.

“We zijn de aansluiting naar boven helaas verloren”, vervolgt Zerrouki. “We gaan het wedstrijd voor wedstrijd bekijken en moeten hier uitkomen. We hebben nu twee wedstrijden op rij niet gewonnen, dat komt ook niet vaak voor bij ons. We moeten goed met elkaar gaan zitten, dingen met elkaar bespreken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er als team weer bovenop komen. We hadden ons graag gemeten met de ploegen boven ons dit seizoen, maar het is nu even een pas op de plaats en wie weet komen we er weer bij.”

 Foto's: Bas Everhard

58250289 FC Twente v3
58250295 FC Twente v2
58251547 FC Twente v3