tweher Eerste selectie

Beste supporters,

Het weekend begint vanavond in De Grolsch Veste. En met wat voor affiche; FC Twente – Heracles Almelo. Een wedstrijd om naar uit te kijken. Afgelopen seizoen werden de Twentse derby’s, door het ontbreken van publiek, in een leeg stadion gespeeld, maar vanavond is De Grolsch Veste uitverkocht!
FC Twente – Heracles Almelo zijn duels die altijd in een sfeer van gezonde rivaliteit worden afgewerkt en dat zijn de avonden waar je je als supporter op mag verheugen. Dat geeft net iets extra’s aan een voetbalavond. Afgelopen maanden heb ik hier bij FC Twente de voetbalcultuur rondom de thuis- en uitwedstrijden kunnen ervaren. De wedstrijden worden op een intense manier beleefd. De positieve ambiance en gemoedelijkheid is een groot goed hier in Twente heb ik gemerkt en laten we die, zoals ik eerder heb gezegd, met zijn allen bewaken en koesteren. Dat de regio Twente zich vanavond van zijn beste kant mag laten zien, zowel op het veld als op de tribune, waarbij we natuurlijk verwachten dat de punten in Enschede blijven!

Voorzitterschap TOS Businessclub
Deze week heeft Coen Brinkman na de algemene ledenvergadering van de TOS Businessclub de voorzittershamer overgedragen aan Perry Faulhaber. Coen was voor de maximale periode van zes jaar hét gezicht van de grootste businessclub van FC Twente. Ik heb Coen afgelopen maanden leren kennen als een bevlogen en betrokken man. Hij heeft al die jaren een grote voortrekkersrol vervuld voor onze sponsoren en daar zijn we hem dankbaar voor, een echte ambassadeur voor onze club en sponsoren. Perry Faulhaber maakte al jaren deel uit van het TOS bestuur en gaat nu het voorzitterschap vervullen. We wensen Perry veel succes!

FC Twente Vrouwen speelt topper tegen Feyenoord
Vanavond staat er in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen een mooie ontmoeting op het programma. FC Twente Vrouwen neemt het in Rotterdam op tegen koploper Feyenoord. De Rotterdammers debuteren dit seizoen in de competitie en hebben tegen onder meer Ajax en PSV de nodige indruk gemaakt. FC Twente Vrouwen won afgelopen week overtuigend van Heerenveen (8-0) en de ploeg zal er alles aan gaan doen om de koppositie te pakken dit weekend.
Volgend weekend, op zondag 14 november om12.15 uur, staat in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Ajax Vrouwen op het programma. Een wedstrijd waar seizoenkaarthouders een gratis kaart voor kunnen bestellen en waar we diverse jeugdelftallen van voetbalverenigingen uit de hele regio mogen verwelkomen in De Grolsch Veste. Een mooie voetbalmiddag voor de hele familie.

Seizoen eDivisie van start
Komende dinsdag start het nieuwe seizoen van de KPN eDivisie. Milan Looper en Brent Weerink nemen het namens FC Twente in de competitie op tegen de andere clubs uit de Eredivisie. Beide 17-jarige talenten trappen dinsdag vanaf 19.00 uur live af in de studio van de eDivisie en nemen het op tegen de eSporters van Ajax. De wedstrijden zijn te volgen op het YouTube kanaal van de eDivisie. Milan en Brent zijn klaar voor het nieuwe seizoen, succes mannen!

Tot vanavond in De Grolsch Veste, kom op tijd en onmeunig veel plezier!

Jan Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur