Eerste selectie

Beste supporters,

De rookwolken van afgelopen weekend zijn opgetrokken. Het was voor FC Twente op veel fronten een vervelende avond in Almelo. Het blijft verwerpelijk dat er met alles en nog wat gegooid wordt, op het veld en op de tribunes. Ons standpunt over het ‘biergooien’ is inmiddels bekend. Ik blijf dat herhalen en wij blijven er tegen optreden. Zoals we van andere clubs goed gastheerschap verwachten, moeten we zelf ook alles in het werk blijven stellen om de supporters een leuke middag of avond te bezorgen.

Fortuna-thuis
Afgelopen zaterdag pakte de ploeg van Ron Jans een punt in de uitwedstrijd tegen Heracles. Helaas lukte het de spelers niet om gebruik te maken van de man-meer-situatie, die al na een kwartier spelen ontstond toen een speler van Heracles uit het veld werd gestuurd. Dat was teleurstellend, maar laten we het positief bekijken: sinds de uit-nederlaag bij Ajax (13 februari jl.) zijn we nog steeds ongeslagen. Morgen komt Fortuna Sittard op bezoek. Winst is zeer gewenst. Fortuna is nog niet veilig en zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Met de steun van een volle Veste moet de ploeg in staat zijn om een goede stap op de ranglijst te zetten. Gemakkelijk zal het zeker niet worden.

Inmiddels zijn bijna alle seizoenkaarthouders in het bezit van een retrojack. In lijn met ‘Twente kleurt rood’ vragen we iedereen morgen zijn jack aan te doen. Hoe mooi zou het zijn om De Grolsch Veste morgen nog roder te laten kleuren.

Dit seizoen is FC Twente vijftig jaar in het bezit van het record van minst gepasseerde verdediging. In het seizoen 71/72 kreeg de ploeg van de toenmalige trainer Kees Rijvers slechts dertien treffers tegen. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis zijn morgenavond de spelers uit die tijd in het stadion bijeen voor een ongetwijfeld gezellige reünie.

Graag wil ik nog even kwijt dat in de grachten en op de omloop van De Grolsch Veste afvalbakken staan opgesteld. We vragen supporters hun afval van de tribune mee te nemen en dit te deponeren in de betreffende bakken.

Seizoenkaartverlenging
Deze week was de start van de seizoenkaartverlenging. Vanaf woensdag hebben inmiddels zo’n 8500 supporters hun kaart verlengd. We lijken weer naar een volle Veste te gaan. Wat zeker zo mooi is, is dat ruim 1500 ‘nieuwe’ supporters zich hebben gemeld voor een seizoenkaart. Dat zijn prachtige cijfers.

De prijzen voor de bestaande en huidige seizoenkaart- en Premium Seathouders zijn niet verhoogd. Voor nieuwe seizoenkaarthouders wordt wel een prijsverhoging doorgevoerd.

Voor de thuiswedstrijden die in seizoen 2021-2022 niet bezocht konden worden, biedt de club een tweetal gratis te bezoeken thuiswedstrijden in het nieuwe seizoen aan. Dit zijn oefen- of bekerwedstrijden in De Grolsch Veste.

FC Twente Vrouwen
Deze week hebben vier speelsters zich langer aan de club verbonden. Caitlin Dijkstra had een aflopend contract en de optie in haar verbintenis is gelicht. Daphne van Domselaar, Fenna Kalma en Marisa Olislagers verlengden hun contract. FC Twente Vrouwen is blij met het aanblijven van deze speelsters en bevestigt daarmee de ambities voor de toekomst. Tegenover het verblijf van deze vier speelsters staat het vertrek van Kika van Es. Zij keert komende zomer terug naar PSV. 

Vorige week won FC Twente Vrouwen met klinkende cijfers (7-0) van v.v. Alkmaar. Vanavond staat het uitduel met ADO Den Haag op de rol. Bij winst in Den Haag komt de titel steeds meer in zicht. De vrouwen weten dus wat hen te doen staat.

Scoren in de wijk
Ook in de meivakantie zijn de medewerkers van Scoren in de wijk volop in de weer. Voor kinderen die deze weken niet op vakantie gaan, was er een gezamenlijke activiteit ‘Play & ThePark’ met Sportaal en Alifa in het G.J. van Heekpark. Selectiespelers Michel Vlap, Robin Pröpper, Jeffrey de Lange en Gijs Smal waren aanwezig om de kinderen te ondersteunen en aan te moedigen. 40 senioren van het project ‘Heya de Keu’ zijn morgen op uitnodiging bij de wedstrijd FC Twente – Fortuna Sittard.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur