Eerste selectie fortwe Supporters

Donderdag plaatste de ploeg van Ron Jans zich voor de play-offs van de Conference League. Zoals Ron Jans van tevoren al had aangegeven was het na de 3-1 overwinning in Belgrado nog geen gelopen koers. Binnen tien minuten stond FC Twente op achterstand en was het zowaar weer spannend. Gelukkig kon de ploeg de wedstrijd snel ombuigen en stond er uiteindelijk 4-1 op het scorebord, waarbij de twee treffers van Christos Tzolis er mochten zijn.

ACF Fiorentina laatste horde naar de groepsfase
ACF Fiorentina is de tegenstander in de play-offs. Donderdag 18 augustus om 21.00 uur is de uitwedstrijd in Florence, een week later volgt de thuiswedstrijd in De Grolsch Veste om 19.00 uur. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Conference League. Fiorentina eindigde vorig seizoen als zevende in de Serie A en is van een heel ander kaliber dan FK Cukaricki. De ploeg van Ron Jans zal in beide duels optimaal moeten presteren om de groepsfase te halen, een hele uitdaging.

Sinds vanochtend staat informatie over de kaartverkoop op fctwente.nl, en kan een aanvraag voor kaart(en) voor het uitduel in Florence gedaan worden via fctwente.nl/uitwedstrijden. Voor de thuiswedstrijd start de kaartverkoop voor seizoenkaarthouders op maandag 15 augustus, de vrije verkoop is vanaf maandag 22 augustus. Alle seizoenkaarthouders ontvangen maandagochtend een persoonlijke mail met verdere informatie.

FC Twente – Fortuna Sittard
Voordat alle aandacht naar de Italianen gaat, wacht eerst een ander belangrijk duel: FC Twente – Fortuna Sittard. Zondag trappen we om 14.30 uur af voor de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie. We spelen tegen Fortuna Sittard, de ploeg van onze voormalige assistent-trainer Sjors Ultee. Dat wordt een interessante wedstrijd, want Fortuna Sittard heeft zich aanmerkelijk versterkt met als meest opvallende aanwinst de Turkse topspits Burak Yilmaz. Na de fortuinlijke winst in Nijmegen tegen N.E.C. willen we ook zondag de punten graag in Enschede houden. We zullen daarvoor heel goed voor de dag moeten komen. Het fortuin als tegen N.E.C. heb je niet elke week.

Zondag heel warm
Zondag is het heel warm in het stadion, het kwik stijgt boven de dertig graden. We adviseren alle supporters hier rekening mee te houden. Het is iedere supporter toegestaan een leeg flesje zonder dop mee naar binnen te nemen. Dit kan worden gevuld in de toiletten. Bij de kiosken zijn bekertjes af te halen die ook gevuld kunnen worden. Verder staan er veel handige tips op de website ‘Nationaal Hitteplan’ van het RIVM. Uiteraard zijn de EHBO-diensten extra alert.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen is deze week op trainingskamp als onderdeel van de voorbereiding richting het kwalificatietoernooi van de UEFA Women’s Champions League. Afgelopen zondag werd er geoefend tegen 1. FC Köln en vanmiddag spelen de vrouwen een oefenwedstrijd tegen Bayer 04 Leverkusen in Kamen. Vandaag is via kaartverkoop.fctwente.nl ook de kaartverkoop gestart voor het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women’s Champions League. Een kaartje verschaft toegang tot alle wedstrijden in het toernooi. Op donderdag 18 augustus om 18.00 uur speelt FC Twente Vrouwen tegen Agarista CSF in de eerste wedstrijd van het mini-kwalificatietoernooi. Bij een overwinning vindt de finale plaats op zondag 21 augustus om 18.00 uur, waarbij de winnaar van SL Benfica – Hajvalia de tegenstander is.

FC Twente Kidsclub/Young Reds
De FC Twente Kidsclub & Young Reds heeft voor haar leden sinds kort een speciale app- omgeving binnen de FC Twente-app. Binnen deze omgeving zien leden hun digitale Kidsclubcard en kunnen allerlei nieuwtjes gelezen worden. Daarnaast kunnen ze met de app naar de ‘Vriendjes’ en krijgen ze toegang tot de vele voordelen.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur