club Eerste selectie

Beste supporters,

Vanaf vandaag kunnen seizoenkaart- en Premium Seathouders een gratis kaart aanschaffen voor het vriendschappelijke duel op zaterdag 7 augustus tegen S.S. Lazio. Voor deze wedstrijd kunnen we sinds lange tijd weer met velen naar het stadion. Volgens de regels van het kabinet mogen we 2/3 van het stadion bezetten, dat betekent dat we met 20.000 supporters naar binnen kunnen. Ondanks de zomervakantie zou het mooi zijn als we dit aantal halen. Er is niks mooier dan een goed bezette Grolsch Veste.

Bekers in stadion van gerecycled plastic
Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor duurzaam ondernemen. Van organisaties wordt verwacht niet enkel oog te hebben voor het maken van winst, maar ook voor sociaal-maatschappelijke en klimaatvraagstukken. Er komt ook steeds meer wetgeving op deze terreinen. Zo is per 3 juli een nieuwe wet van kracht: het verbod op wegwerpplastic. Dit moet ertoe leiden dat het gebruik van wegwerpplastic wordt verminderd en dat er meer plastic wordt ingezameld en gerecycled.  Het gaat hierbij met name om plastic bestek, roerstaafjes, rietjes en borden. Hoewel plastic bekers nog niet onder de wet vallen, wil FC Twente alvast op de nieuwe situatie anticiperen. Gedurende het komende seizoen worden de huidige plastic bekers vervangen door bekers die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Op jaarbasis zijn dat er zo’n 900.000 (!). Een mooi initiatief van onze mensen van Meetings & Events.

Nieuwe website
Nadat twee weken geleden de officiële FC Twente-app werd gelanceerd, is gisteren de nieuwe website van de club live gegaan. Samen met onze digitale partner Cube uit Oldenzaal is er afgelopen jaar enthousiast gewerkt aan de nieuwe inrichting van het digitale landschap van FC Twente, met de app en de website zijn de eerste contouren daarvan zichtbaar. De komende jaren zullen beide platforms worden doorontwikkeld om te kunnen blijven anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.

Eerste selectie
Donderdag heeft de selectie van Ron Jans kennisgemaakt met Ricky van Wolfswinkel. Ricky is de komende jaren te bewonderen in het shirt van FC Twente. Iemand met zijn voetbalkwaliteiten en zijn ervaring is een  welkome aanvulling op de selectie. Met de eerdere komst van Manfred Ugalde heeft Ron Jans voorin nu meer mogelijkheden. Zaterdagmiddag oefent de selectie in Den Haag tegen ADO Den Haag.

Voor supporters is het vanwege restricties van de lokale autoriteiten niet mogelijk het duel tegen ADO Den Haag te bezoeken, dit geldt ook voor de wedstrijd in Duitsland tegen Arminia Bielefeld, een week later. Van de wedstrijd tegen ADO Den Haag wordt een samenvatting uitgezonden op RTV Oost.

FC Twente/Heracles Academie
Maar liefst elf spelers van O21 van de FC Twente/Heracles Academie maakten vorige week vrijdag hun opwachting tijdens het oefenduel van twee keer zestig minuten tussen FC Twente en PEC Zwolle (1-0). Voor de jeugdspelers een mooie en leerzame ervaring.

FC Twente Vrouwen
Deze week zijn de Olympische Spelen begonnen. Met de deelname van de Oranje Vrouwen hebben de Spelen voor FC Twente een speciaal tintje. Kika van Es en Renate Jansen zijn de eerste sporters die onze club vertegenwoordigen op de Spelen. Kika en Renate kwamen woensdag tijdens de 10-3 winst tegen Zambia allebei in actie.
Ondertussen is FC Twente Vrouwen onder leiding van Robert de Pauw al volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg heeft inmiddels geoefend tegen Borussia Bocholt en SV Meppen. Beide wedstrijden werden gewonnen. Zaterdag  7 augustus volgt er nog een oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg, de ploeg van ‘oude bekenden’ Tommy Stroot, Lynn Wilms en Jill Roord.
Vrijdag 27 augustus start FC Twente Vrouwen de Pure Energie Eredivisie Vrouwen tegen vv Alkmaar.
Voor die tijd vindt nog eerst de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League plaats. Zoals bekend wordt die in de vorm van een minitoernooi afgewerkt op Sportcampus Diekman. De winnaar van de finale plaatst zich voor de tweede ronde.

Er is altijd genoeg te doen, ook in de zomer.

Tot snel in De Grolsch Veste!

Jan-Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur