club Supporters

Kick van der Vall is benoemd tot erelid van FC Twente. De 76-jarige oud-speler en ambassadeur van FC Twente werd donderdagavond, op de dag dat Kick 25 jaar in dienst is bij FC Twente, onderscheiden door Paul van der Kraan en Jan Streuer.

57999859 FC Twente

Kick van der Vall, een leven lang FC Twente. Kick kwam in 1967 als 21-jarige naar FC Twente en groeide in Enschede uit tot een van de toonaangevende spelers van het team dat grote furore maakte in Nederland en in Europa. Op het illustere middenveld was hij de onmisbare verdedigende schakel. Tussen 1967 en 1979 speelde Van der Vall 434 officiële wedstrijden voor FC Twente waarin hij 71 keer scoorde.

Na zijn voetballoopbaan bleef de geboren Rotterdammer de regio trouw en was Van der Vall jarenlang eigenaar van een herenmodezaak in Enschede, Kick’s 21. Een verwijzing naar het rugnummer dat hij jarenlang bij FC Twente droeg.

Toen FC Twente in 1998 verhuisde van Het Diekman naar het Arke Stadion ging Van der Vall als commerciële man aan de slag bij FC Twente. Kick ‘verkocht’ het nieuwe stadion. Hij gaf voor de businessleden invulling aan de nieuwe thuishaven van FC Twente.

Ook bij de overgang naar De Grolsch Veste zorgde Kick voor warme banden met supporters en sponsoren en bouwde hij door de jaren heen een mooi netwerk op. Op wedstrijddagen begeleidt Kick al jaren de wedstrijd- en balsponsor in De Grolsch Veste en het TOS Businessteam van FC Twente wordt al jaren gecoacht door Kick.  

Kick is nog steeds actief voor de club waarmee hij bijna zijn hele leven is verweven.

Foto's: Bas Everhard & OrangePictures

57999851 FC Twente
9ffade5b 42bb 4693 8ce5 f03e358d98cc

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.