Eerste selectie

De late tegentreffer van Sparta zorgde zondagmiddag voor een teleurstellend gevoel. FC Twente hield een punt over aan treffen met de Rotterdammers. Na afloop de reacties van Robin Propper en Vaclav Cerny.

59032767 FC Twente

Pröpper: "De teleurstelling overheerst nu"

“De teleurstelling overheerst nu", kijkt Pröpper terug. "Ik denk dat we voor een heel groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij waren. Alleen sluit je het weer niet winnend af. Het was een leuke pot om te spelen. Het was irritant, vervelend, er zat van alles in. Het was mooi weer, geweldige support, veel doelpunten. Wat dat betreft was het een leuke voetbalmiddag, maar je wint niet."

"Hoe je achter komt in de eerste helft, dat is zonde", vervolgt Pröpper. De eerste dertig minuten creëerden we voldoende kansen. We waren de bovenliggende partij, maar uiteindelijk kom je 1-2 achter en zet je het in de tweede helft eigenlijk heel goed om. Alleen dan in de laatste paar minuten alsnog een tegendoelpunt. Zo zonde. Bij vlagen hebben we heel goed voetbal gespeeld, maar je staat maar met een punt."

67969679

Cerny: "Mooie wedstrijd, maar daar hebben we niks aan"

“Een mooie wedstrijd, maar daar hebben we uiteindelijk niks aan. Het enige doel was om de drie punten hier te houden. Dat was mogelijk en was ook verdiend geweest. Zeker op basis van de voetballende kwaliteiten die we vandaag op de mat hebben gelegd", vertelt Cerny, die na ruim een uur spelen de derde Twentse treffer scoorde. “Ik kwam aan de linkerkant terecht en als aanvaller moet je tweebenig zijn. Ik ben blij dat die dit keer met rechts erin vloog. Ik raakte de bal heel goed. Ik heb het daar vaak met mijn vader over, dat ik meer richting de tweede paal moet mikken.”

Youtube 22 23 10
Interview

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.