twevol Eerste selectie

FC Twente won zondagmiddag met 3-0 van FC Volendam. Na afloop keken trainer Ron Jans, aanvoerder Robin Pröpper en doelpuntenmaker Joshua Brenet terug op de wedstrijd.

20230212 FC Twente FC Volendam 27952 v2

Aanvoerder Robin Pröpper speelde zondag een belangrijke rol in de 3-0 overwinning op FC Volendam met twee assists. De verdediger was blij met het vertoonde spel na de wedstrijd van afgelopen donderdag in de beker. “Je weet dat het een moeilijke wedstrijd wordt, na afgelopen donderdag waar veel energie is gegeven. Dan is het lekker dat je het meteen kunt openbreken met een mooi doelpunt. Vanaf dat moment is het een beetje gaan swingen.”

Pröpper gaf bij het openingsdoelpunt een prachtige lange pass op Joshua Brenet. “Het is lekker om af en toe een bal weg te leggen. Er lag bij hun ruimte achter de verdediging en is het een mooi doelpunt. Dat komt ook dankzij Brenet, die de bal geweldig aanneemt en direct binnen legt.” Over het duel was Pröpper tevreden. “Als je naar de kansenverhouding kijkt, denk ik dat de score zeker hoger had kunnen uitvallen.”

Ron Jans: "Wij hadden Joshua 'Bergkamp' in de ploeg"

“Ik vind dat wij een paar keer op snelheid, en vaak was Cerny er dan bij betrokken, geweldige aanvallen hadden, waar vaak niet eens een doelpunt uit viel. Het hoogtepunt van de wedstrijd was dat wij Joshua 'Bergkamp' in de ploeg hadden. Het was een prachtige lange splijtende pass van Pröpper, maar om de bal zo aan te nemen, in de lucht balans te houden en binnen te tikken. Dat was van ongekende schoonheid.”

Joshua Brenet: "De pass van Pröpper was werelds"

"Als je eenmaal daar komt, doe je er ook alles aan om dat doelpunt te maken. Ik ga er voor de volle honderd procent voor en daar komt dit uit voort. De pass van Pröpper was werelds. We hebben het er vaak over en trainen er ook vaak op. Dat het nu uitkomt in een wedstrijd, dat is fantastisch.”

20230212 FC Twente FC Volendam 27977 v2
Youtube 22 23 v8
Interview

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.