Eerste selectie exctwe

FC Twente heeft zaterdag gelijkgespeeld in Rotterdam. De uitwedstrijd tegen Excelsior eindigde in 0-0.

20230401 Excelsior FCT 25601

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd. In het eerste deel van de eerste helft zette het goed druk op het doel van Excelsior en kreeg het via onder meer Anass Salah-Eddine en Michel Vlap goede kansen. Doelman Van Gassel was een sta-in-de-weg. Aan de andere kant kwam Excelsior meer opzetten, kreeg het enkele mogelijkheden, maar bleef de stand na 45 minuten 0-0.

Na rust kreeg FC Twente via Vaclav Cerny vroeg in de tweede helft de eerste kans en ook Virgil Misidjan was uit een corner dichtbij. Excelsior drong meer aan dan voor rust en zorgde voor enkele gevaarlijke momenten. Na ruim een uur spelen leek Ramiz Zerrouki FC Twente uit een vrije trap op 0-1 te schieten, maar in tweede instantie had de Excelsior-goalie alsnog de bal op de doellijn klemvast.

Met de 0-0 tussenstand op het scorebord konden beide teams zich opmaken voor een spannende slotfase. FC Twente drong meer aan, zorgde voor het nodige gevaar in de zestien van Excelsior, maar de 0-1 bleef uit.

Excelsior – FC Twente 0-0

Scheidsrechter: Martin Perez
Gele kaarten: Vlap (FC Twente), Van Duinen, Agrafiotis (Excelsior)