Eerste selectie gaetwe

FC Twente heeft zondagmiddag niet voor resultaat kunnen zorgen in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In Deventer eindigde het treffen in een 2-0 nederlaag.

20230219 Go Ahead Eagles FCT 28722
20230219 Go Ahead Eagles FCT 28709
20230219 Go Ahead Eagles FCT 28805

FC Twente, dat aantrad zonder de geblesseerden Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek en Robin Pröpper, begon moeizaam aan de wedstrijd en keek na zestien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat het onrustig was op de tribunes, werd de wedstrijd halverwege de eerste helft stil gelegd door arbiter Oostrom. Na de hervatting ging FC Twente op zoek naar de aansluitingstreffer, kreeg kansen via Steijn, Cerny en Misidjan, maar slaagde er niet in helemaal terug te komen in de wedstrijd.

Go Ahead Eagles – FC Twente 2-0 (2-0)

06’ Rommens 1-0
16’ Lidberg 2-0

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Gele kaarten: Vlap (FC Twente)
Toeschouwers: 9.848

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange, Deijl, Nauber, Fontan, Idzes, Lidberg, Rommens, Adekanye (77' Oppegard), Willumsson (34’ Fernandes), Amofa, Stokkers (88' Sow).

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Bruns (46’ Sampsted), Hilgers, Smal, Salah-Eddine (46’ Vlap), Kjølø, Steijn (71’ Ugalde), Misidjan (71’ Rots), Van Wolfswinkel, Cerny.