Eerste selectie

FC Twente heeft zich donderdagavond geplaatst voor de play-offs van de UEFA Europa Conference League. Dat deed het door de return tegen FK Cukaricki voor eigen publiek met 4-1 te winnen, nadat het heenduel al in een 1-3 zege was geëindigd. De Twentse doelpunten kwamen op naam van Robin Propper, Michel Vlap en Christos Tzolis (2x).

55684203 FC Twente

Het waren de bezoekers die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorden. Luka Adzic wist na zeven minuten al het doel te vinden. De schade werd in de eerste helft hersteld door FC Twente. Propper was attent bij een vrije trap door een van richting veranderde bal bij de tweede paal binnen te glijden. Tien minuten voor rust trof Vlap doel met een rake kopbal na een afgemeten voorzet van Daan Rots.

In de tweede helft wisten beide ploegen enkele malen gevaarlijk te worden in het strafschopgebied, waarbij Lars Unnerstall een sta in de weg was voor Cukaricki. Met goede reflexen voorkwam hij dat de bezoekers terug kwamen in de wedstrijd. Invaller Christos Tzolis maakte uiteindelijk de avond compleet door zijn eerste treffers voor FC Twente te maken. Hij was tweemaal trefzeker met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied: 4-1.

Dankzij de overwinning wacht in de play-offs een tweeluik met Fiorentina. Op donderdag 18 augustus gaat FC Twente eerst op bezoek in Italië, waarna een week later de return zal zijn. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop van dat tweeluik. Zondag staat het competitieduel met Fortuna Sittard op het programma. FC Twente trapt dan om 14:30 uur af.

FC Twente - FK Cukaricki 4-1 (2-1)