Eerste selectie club

Beste supporters,

Tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders is Martin Evers deze week benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van FC Twente ‘65. Evers is voorgedragen uit de groep van Noabers bij FC Twente. Na het vertrek van Frans Weghorst was er een vacante positie in de RvC. Naast Martin Evers bestaat de RvC uit Dennis Schipper (voorzitter), Koen Groenewold, Marike Bezema en John Bierling.
Afgelopen week is Wim Boomkamp voor een periode van vier jaar herbenoemd als voorzitter van het Stichtingsbestuur van FC Twente. Boomkamp vervult sinds 2019 deze functie binnen het Stichtingsbestuur van de club.

Eerste selectie
Na de nederlagen tegen Go Ahead Eagles en PSV moeten we sportief even een pas op de plaats maken. Het verschil met de nummer vier is nu zes punten, maar met nog elf competitieduels te spelen is rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal nog zeker mogelijk. Morgenavond zullen de spelers zich in een nagenoeg uitverkochte Grolsch Veste ongetwijfeld van hun beste kant willen laten zien tegen sc Heerenveen. Er is nog veel te winnen.
Maandagmiddag speelde FC Twente een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo. Het besloten duel, dat werd gespeeld op Erve Asito, eindigde in een 2-1 zege. De doelpunten werden gemaakt door Manfred Ugalde en Sem Steijn. Bij FC Twente maakte een aantal spelers uit de Academie hun opwachting.

Supportersbus FCT Denekamp
Net als de supporters van FCT Denekamp zijn we erg geschrokken van het incident dat zondag plaatsvond na afloop van de wedstrijd tegen PSV. Op de terugweg uit Eindhoven is de supportersbus van Denekamp bekogeld met stenen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar zo’n incident maakt veel indruk. Zeker wanneer dit voor een tweede keer in een paar jaar tijd gebeurt. De supportersvereniging heeft aangifte gedaan.
Afgelopen week hebben we met de vertegenwoordigers van FCT Denekamp gesproken over het incident. We blijven met elkaar in contact en bieden hen hulp daar waar nodig.

FC Twente Vrouwen
Nadat FC Twente Vrouwen zich zondag ten koste van Ajax plaatste voor de kwartfinale van de KNVB Beker, speelt de ploeg zondag (12.15 uur) de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het competitieduel is live te zien op ESPN. Bij winst of gelijkspel is FC Twente Vrouwen komend seizoen verzekerd van een plek in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League.
Fortuna Sittard is vrijdag 17 maart (aftrap 19.30 uur) ook de tegenstander van FC Twente Vrouwen in de kwartfinale van het bekertoernooi. Dat duel wordt gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede.

Scoren in de wijk
Roy Elferink is deze week als MVO manager begonnen bij Stichting FC Twente, scoren in de wijk. Elferink volgt Bas Schreurs op. Elferink was tussen 2008 en 2019 als trainer actief binnen de Academie en bij de teams van FC Twente Vrouwen. Afgelopen jaren was Elferink in Enschede als sportregisseur werkzaam voor Sportaal. We wensen Roy veel succes in deze rol bij de club!

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.