Eerste selectie Supporters

Beste supporters, 

Dinsdag om middernacht sloot de transfermarkt. Alle clubs weten nu waar ze tot aan het eind van het seizoen met hun selecties aan toe zijn.  Hiermee moet iedereen het doen. Wordt het bovenin meestrijden om de prijzen of onderin vechten voor lijfsbehoud? Gezien de kleine verschillen op de ranglijst beloven het vier spannende maanden te worden in de Eredivisie. Voor FC Twente is het doel duidelijk, plaatsing voor Europees voetbal en dan het liefst zonder deelname aan de play-offs. Hoe mooi zou het zijn om het succes van vorig seizoen te evenaren. 
Maar eerst zondag de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Het wordt ongetwijfeld een lastige opgave tegen een team dat het moeilijk heeft. We zullen goed voorbereid afreizen.  

Drietal neemt afscheid
Begin deze week heeft de selectie afscheid genomen van Christos Tzolis, Thijs van Leeuwen en Luca Everink. De gehuurde Tzolis keerde op verzoek terug naar Norwich, Van Leeuwen vervolgt zijn loopbaan bij Top Oss en het contract met Everink is ontbonden. We wensen Christos, Thijs en Luca veel succes in hun verdere carrière!  

Mogelijk geen trein- en busvervoer rondom FC Twente-Ajax
Donderdag rondom de bekerwedstrijd FC Twente-Ajax kan er mogelijk geen gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer. De vakbonden in het openbaar vervoer hebben een landelijke staking uitgeroepen. De verwachting is dat deze situatie rondom de wedstrijd zal leiden tot grote verkeersproblemen rondom De Grolsch Veste. Ook vanwege het tijdstip (18.45 uur) van de wedstrijd, tijdens de avondspits. Supporters die normaal gebruik maken van treinen en bussen adviseren we om op zoek te gaan naar alternatief vervoer. Supporters die met de auto komen moeten rekening houden met een langere reistijd.
Het is op dit moment nog onduidelijk of de pendelbussen vanaf het parkeerterrein van de Universiteit Twente naar De Grolsch Veste rijden. Hierover volgt na het weekend meer duidelijkheid. De wedstrijd van donderdag tegen Ajax begint om 18.45 uur en De Grolsch Veste is die avond volledig uitverkocht.  

Boete voor roken in De Grolsch Veste 
FC Twente heeft een geldboete gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit voor het overtreden van de Tabaks- en rookwarenwet. Sinds 2020 zijn de stadions in Nederland rookvrij. Een inspecteur heeft eerder dit seizoen bij een wedstrijd geconstateerd dat niet alle supporters zich houden aan dit verbod en rondom de wedstrijden toch roken in het stadion. 
Het algehele rookverbod geldt zowel voor de tribunes als de binnenruimtes in De Grolsch Veste. Er zijn geen uitzonderingen en er kan niet gerookt worden tot 15 minuten na afloop van de wedstrijd. Als club doen we een dringend beroep op onze supporters om zich te houden aan het rookverbod, zodat we zulke boetes in de toekomst voorkomen.

FC Twente Vrouwen
Dinsdagavond speelde FC Twente Vrouwen in Eindhoven de inhaalwedstrijd tegen PSV. De ploeg behaalde een overtuigende 0-3 zege en is na twaalf wedstrijden nog zonder puntverlies. Vanavond komt FC Twente Vrouwen opnieuw in actie. Dan ontvangt de ploeg om 19.30 uur Telstar op Sportcampus Diekman. 
Afgelopen week is er geloot voor de TOTO KNVB Beker. Daar is voor FC Twente Vrouwen een heuse bekerkraker uitgerold. Na de mannen spelen ook onze vrouwen in de komende bekerronde tegen Ajax. Het thuisduel wordt gespeeld op zondag 26 februari, aanvang 13.15 uur. De NOS doet live-verslag van deze bekerkraker.

FC Twente/Heracles Academie
Mats Rots en Juliën Mesbahi nemen komende week met Oranje onder 17 deel aan de Algarve Cup. In Portugal nemen zij het op tegen de leeftijdsgenoten uit Spanje, Portugal en Duitsland. Benjamin Nagel speelt komende week met Oranje onder 16 het UEFA U16 development toernooi in Portugal. Oranje speelt tegen Portugal, Frankrijk en Duitsland.  

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur