club Eerste selectie

Beste supporters,

Arnold Bruggink is vanaf 1 juli de technisch directeur bij FC Twente. Arnold tekent een contract tot medio 2026 bij onze club. Bruggink volgt met ingang van het nieuwe seizoen Jan Streuer op en is vanaf 1 maart al werkzaam voor FC Twente. Arnold heeft sinds vorig jaar binnen alle afdelingen van de club en binnen de Academie meegelopen.
We wensen Arnold veel succes bij FC Twente!

Go Ahead Eagles-uit
De zondag in Deventer verliep op veel fronten heel teleurstellend voor FC Twente. Niet alleen leed de ploeg van Ron Jans een kansloze 2-0 nederlaag, ook het moeten stilleggen van de wedstrijd door ongeregeldheden op de tribunes zorgde voor een verloren middag. Het gedrag van onze supporters was wellicht een reactie op wat er rondom het uitvak gebeurde, maar dat is geen enkel excuus voor het gooien van stoeltjes op het veld. Gelukkig staat zondag PSV alweer op de rol en kan een belangrijke stap worden gezet naar een hogere positie op de ranglijst. Bij winst heeft de ploeg evenveel punten als de Eindhovenaren. FC Twente zal het zondag moeten doen zonder Mathias Kjolo, hij is vanwege een kaakbreuk voorlopig uitgeschakeld.

Uitvak
Helaas kan door problemen met de constructie van het uitvak in Eindhoven slechts de helft van de toegewezen kaarten worden uitgegeven. Uiteraard zorgt dat voor teleurstelling bij onze supporters. Deze week hebben we de beschikbare kaarten opnieuw verdeeld. Ik dank onze supporters voor hun begrip en medewerking.

Halfjaarcijfers 2022/2023
Afgelopen week heeft FC Twente haar halfjaarcijfers over het seizoen 2022/2023 gepresenteerd aan de RvC. Het bedrijfsresultaat (voor belasting) per 31 december 2022 bedraagt circa 800.000 euro positief.
Verleden seizoen bedroeg de totale omzet bijna 27 miljoen euro. De verwachting is dat we dit seizoen uitkomen op een omzet van 35 miljoen euro. Dit is een stijging van 30%.

Tourniquets
Bij de bekerwedstrijd tegen Ajax zijn er op enkele plekken lange rijen voor de toegangspoorten ontstaan. In één geval was een defect tourniquetpoortje de oorzaak, in andere gevallen kwam dit door reguliere drukte en het vroege aanvangstijdstip. Alle supporters die op de tweede ring zitten kunnen gebruik maken van ieder trappenhuis. Indien er een lange rij staat bij de ingang die op de toegangskaart staat aangegeven, dan is het ook mogelijk om via een ander trappenhuis naar binnen te gaan en dan de plek op te zoeken.

Shirtveiling voor Giro 555
Het betaald voetbal stond afgelopen weken stil bij de ramp in Turkije en Syrië. De impact van de ramp is ongelooflijk groot. Voor een veiling ten behoeve van Giro 555 heeft FC Twente wedstrijdshirts beschikbaar gesteld. De veiling met shirts van alle Eredivisie-clubs loopt via iksteunmee.nl.

FC Twente Vrouwen bij Oranje
Afgelopen week speelden Daphne van Domselaar, Renate Jansen, Caitlin Dijkstra en Fenna Kalma met de OranjeLeeuwinnen twee oefenduels tegen Oostenrijk (1-2 en 4-0). Elena Dhont won met België van Zuid-Korea. Ook bij de jeugdteams van Oranje waren we goed vertegenwoordigd. In totaal kwamen zes speelsters uit voor verschillende nationale jeugdteams.
Na de interlandweek hervat FC Twente zondag het seizoen met de bekerwedstrijd tegen Ajax. Een fraai affiche in de achtste finale van de beker. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede en begint om 13.15 uur. Het duel is live te zien op NPO1. 

Jaimy Ravensbergen naar FC Twente Vrouwen
Jaimy Ravensbergen maakt na dit seizoen de overstap naar FC Twente Vrouwen. De 21-jarige aanvalster, die ook uitkomt voor Jong Oranje, komt over van ADO Den Haag. Ravensbergen tekende deze week in De Grolsch Veste een contract tot de zomer van 2025.

Scoren in de wijk - Community Champions
FC Twente, scoren in de wijk start eind maart met een nieuw seizoen van Community Champions. Een zestien weken durend project voor Twentse jongeren tussen de 15 en 27 jaar. Het project is gebaseerd op de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van jongeren, die zich op verschillende gebieden vrijwillig in gaan zetten. Deze activiteiten betreffen onder meer maatschappelijke (buurt)activiteiten, diverse workshops en sportactiviteiten. Jongeren die geïnteresseerd zijn kunnen zich vanaf deze week aanmelden.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur