Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Vanaf 25 september mag De Grolsch Veste weer volledig open. Dat betekent dat we zondag 17 oktober met 30.000 supporters naar het stadion mogen en hopelijk ‘een volle bak’ hebben. Wat hebben we ernaar gesnakt.
Er is verlies geleden, er is veel geld geïnvesteerd in het coronaproof maken van de clubs. De competities zijn gestaakt. Er is gespeeld voor geheel lege tribunes en daarna voor ‘beperkt publiek’, waarbij toeschouwers werden omringd door lege stoeltjes. Er is door velen getest op corona. Continue heeft het betaald voetbal zich aangepast aan de nieuwe realiteit.
De Fieldlab-onderzoeken hebben eerder al uitgewezen dat volle stadions veilig en verantwoord zijn. Iedere bezoeker is gevaccineerd, negatief getest of beschikt over antistoffen. Men zit in de buitenlucht en kan niet gaan zwerven over alle tribunes, waardoor het aantal contacten beperkt blijft. Dat bewijst de praktijk ook, er hebben zich het afgelopen anderhalf jaar geen coronabrandhaarden voorgedaan in de stadions.
FC Twente dankt alle supporters en sponsors die al die tijd loyaal zijn gebleven. Hartverwarmend was de steun die we de afgelopen anderhalf jaar hebben mogen ontvangen.

Uitdagingen in het stadion

Afgelopen week is er veel aandacht geweest voor smerige stoeltjes, supporters in het uitvak en de ‘stroeve’ catering op sommige plekken in het stadion. De kritiek van supporters was terecht. Het is aan ons om deze problemen op te lossen. Daar zijn we druk mee bezig en we verwachten dat we de problemen voor de eerstvolgende thuiswedstrijd inderdaad hebben opgelost.

Eerste selectie

Dachten we na de thuiswedstrijd tegen Ajax nog dat de treffer van Robin Pröpper een toevalstreffer was, na afgelopen wedstrijd tegen FC Utrecht weten we wel beter. Opnieuw maakte hij een fantastische goal. De goal zorgde niet alleen voor een geweldige ontlading in het stadion, maar ook voor de eerste overwinning in dit seizoen. Mooi daarbij is dat in die wedstrijd maar liefst vier spelers uit de opleiding van de club in de basis stonden: Mees Hilgers, Wout Brama, Ramiz Zerrouki en Daan Rots. Daarnaast kwamen Jesse Bosch en Casper Staring als invaller in de ploeg.

Ron Jans en zijn staf hebben deze week met een bijna complete selectie naar de wedstrijd tegen Vitesse kunnen werken. Alleen de langdurig geblesseerden Vaclav Cerny, Kik Pierie en Jody Lukoki ontbraken nog. Zij zijn voorlopig ook nog niet terug. Het is goed dat door de beschikbaarheid van steeds meer spelers de concurrentie toeneemt. Hopelijk zien we daarvan zondag tegen Vitesse het effect. Vorig jaar wonnen we in Arnhem, een herhaling is zeer welkom.

FC Twente Vrouwen

Nadat FC Twente Vrouwen een teleurstellende avond had beleefd in Lissabon, kon de uitschakeling in de UEFA Women’s Champions League niet worden recht gezet in de competitie. In het thuisduel met PEC Zwolle leed FC Twente Vrouwen zondag een pijnlijke nederlaag (1-4). In verband met de interlandwedstrijden van Oranje Vrouwen is er dit weekend geen programma. Namens FC Twente Vrouwen maken Kika van Es, Caitlin Dijkstra en Kerstin Casparij deel uit van de Oranje-selectie. Casparij vervangt Renate Jansen. FC Twente Vrouwen hervat zondag 26 september de competitie met de uitwedstrijd tegen PSV.

FC Twente/Heracles Academie

In het kader van het Regioplan is afgelopen week de ‘hoofd-opleiding- module’ gestart. Onder leiding van Dominique Scholten, manager van de Academie, is met 24 enthousiaste partnerclubs gesproken over de missie, visie, cultuur en kernwaarden.

Daarnaast ging ook de cursus voor Regiotrainers van de amateurpartnerclubs van start. Vanuit het Regioplan worden dit seizoen trainingen voor grote groepen kinderen uit de O9 en O10 georganiseerd. Deze trainingen zullen worden verzorgd door trainers van de FC Twente/Heracles Academie, in samenwerking met trainers van de amateurclubs. Door daaromheen trainersbijeenkomsten te organiseren, helpt de Academie de trainers verder in hun persoonlijke ontwikkeling. Hier profiteren niet alleen deelnemende kinderen van, maar ook de amateurclubs. Zij krijgen een betere trainer terug.

Voetballer van 2030

Voor de zomer hebben experts van Kennispark-bedrijven, Universiteit Twente en stafleden vanuit verschillende disciplines van FC Twente hun krachten gebundeld tijdens een brainstormsessie genaamd ‘Voetballer van 2030’. Er werd vrijuit nagedacht over technologieën en innovaties die de prestaties van de voetballers van FC Twente kunnen bevorderen. Op basis van deze uitkomsten wordt gekeken welke denkrichting concreet door FC Twente in samenwerking met de experts van Kennispark-bedrijven en Universiteit Twente uitgewerkt kan worden. Om dit te realiseren zet FC Twente in op een op maat gemaakt ontwikkelingstraject. Ook kijken de experts en FC Twente nadrukkelijk naar hoe innovaties kunnen bijdragen aan beter voetbal, betere (individuele) speelkwaliteit en een hogere groeipotentie. Deze samenwerking met de partners van Kennispark-bedrijven en de UT sluit naadloos aan bij twee kernwaarden van FC Twente: ambitie en noaberschap.

Deze maand staan verdiepingssessies gepland. Van daaruit wordt gekeken welke concrete kansen er liggen en op welke manier deze ten uitvoer gebracht kunnen worden. Het initiatief gaat ongetwijfeld resultaten opleveren.

Presentatiegids 2021/2022

De komende dagen verschijnt de jaarlijkse Presentatiegids van FC Twente. Alle sponsoren en seizoenkaarthouders van de club ontvangen dit magazine thuis. In deze editie lees je onder andere een interview met hoofdtrainer Ron Jans, technisch directeur Jan Streuer en ondergetekende. Het magazine bevat verder allerlei informatie over de club, zowel sportief als zakelijk.

Blij met volledige bezetting in stadion, maar ook een hoop werk aan de winkel!

Jan-Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur