Eerste selectie gaetwe

Zondagmiddag treedt FC Twente zonder Michal Sadilek aan tegen Go Ahead Eagles. De middenvelder ontbreekt wegens een blessure. In aanloop naar het duel in Deventer de vooruitblik met trainer Ron Jans.

FC Volendam werd afgelopen speelronde in De Grolsch Veste met 3-0 verslagen. Een wedstrijd die niet vergelijken kan worden met het duel van komend weekend. “Tegen Go Ahead Eagles wordt het een totaal andere wedstrijd”, vertelt Ron Jans. “Binnen vijf minuten was Volendam verslagen en hebben we verzuimd er nog twee extra in te schieten. Het was voor ons een van de makkelijkste wedstrijden van het seizoen. Dat gaat het zondag niet worden. We mogen aan de bak in de Adelaarshorst, maar daar zijn we op voorbereid.” 

Beter gewapend zijn
Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting met de Deventer club in De Grolsch Veste in 1-1. “Een wedstrijd waarin we twee punten hebben laten liggen”, vervolgt Jans. “We moeten zondag zorgen dat we beter gewapend zijn tegen Go Ahead Eagles dan we onlangs in de tweede helft tegen FC Groningen en Vitesse hebben laten zien. Het gaat weer om duelleren, knokken om de tweede bal en er met elkaar staan. Dat hoort er ook bij. Go Ahead Eagles heeft een enthousiaste ploeg, die druk naar voren zet, maar ook onder druk de spitsen zoekt en dan is het weer vechten om de tweede bal. Voor ons is van belang dat we voetballend het verschil maken. We zijn allang in de competitie ongeslagen en dat willen we graag zo houden. We zijn in staat om een tegenstander niet te laten scoren, ook dat kan een goed middel zijn om te winnen.”

Go Ahead Eagles – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Het duel is live te zien op ESPN 1.