Eerste selectie

Een week na het gelijkspel tegen Heracles Almelo speelt de ploeg van Ron Jans zaterdagavond tegen Fortuna Sittard. De trainer blikt vooruit op het duel in De Grolsch Veste.

Eerder dit seizoen won Fortuna Sittard met 2-1 van FC Twente. “Fortuna is een ploeg die het in zich heeft om doelpunten te maken, met name met hun individuele kwaliteiten. Ze hebben een paar hele goede wedstrijden gespeeld, bijvoorbeeld tegen Sparta Rotterdam. Ze zijn de enige tegenstander die tegen Twente zes punten kan pakken dit seizoen en dat willen we natuurlijk niet.”

“De belangrijkste wedstrijd van het seizoen is altijd de eerstvolgende”

Kik Pierie sluit weer aan bij de selectie. Met nog drie wedstrijden te gaan is het einde van het seizoen in zicht. “We doen het geweldig dit seizoen en deze lijn moeten we doorzetten”, vervolgt Ron Jans. “Uiteraard wil je er dan ook iets aan overhouden. Het is op alle fronten heel spannend in de competitie en dat is heel leuk. Maar we focussen ons op wat we moeten doen tegen Fortuna en dan leidt de stand alleen maar af. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen is altijd de eerstvolgende. En dan kijken we wel weer verder.”

FC Twente – Fortuna Sittard, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.