Eerste selectie tweher

Na afloop van het gelijkspel tegen Heracles Almelo (1-1) blikten trainer Ron Jans, Wout Brama, Jesse Bosch en Joël Drommel terug. Over de wedstrijd, revanche en controverse rondom de penalty voor FC Twente, die uiteindelijk werd teruggetrokken door de VAR.

Ron Jans vindt dat FC Twente zich goed heeft opgericht na de verloren wedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-0). "Na de wanprestatie van vorige week vind ik dat we ons hebben gerevancheerd. We hadden verdiend om te winnen, maar het geluk zat niet mee. Met een bal op de binnenkant van de paal en de controverse van de VAR. Al hadden we zelf effectiever kunnen zijn in de zestien van de tegenstander." Met de controverse doelt Jans op de penalty van FC Twente die ongedaan werd gemaakt. "We hebben zelf een heleboel dingen in de hand, maar dit niet en zulke cruciale momenten hebben we deze seizoenshelft vaker gehad. Hier is de VAR niet voor bedoeld." Na de remise tegen Heracles Almelo gaat Jans de laatste twee wedstrijden positief tegemoet. "We moeten weer met deze instelling beginnen, hier kunnen we mee vooruit."

20210508 FCT Heracles 15637
20210508 FCT Heracles 15510 v2
20210508 FCT Heracles 15495 v2
20210508 FCT Heracles 15420
20210508 FCT Heracles 15386
20210508 FCT Heracles 15387 v2

"VEERKRACHT GETOOND"

In de slotfase behoedde Joël Drommel zijn ploeg nog van een nederlaag. Hij pakte een vrije trap van Rai Vloet, die de bal richting de bovenhoek draaide. "Het was een moeilijke bal. Zij stonden ook nog met drie man in de muur, je ziet de bal dan heel laat. Maar het was een lekkere redding", aldus de doelman, die met een uittrap laat in de tweede helft, waarbij de bal nog rolde, ook een rol had bij de door de VAR teruggedraaide penalty van FC Twente. "De scheidsrechter zei dat ie het niet had gezien, ik vroeg er nog om. Volgens mij mag je het niet terughalen. Er gebeurde ook nog van alles na de uittrap. Maar ik ben blij hoe we ons hebben laten zien vandaag. We hebben veerkracht getoond en de koppies niet laten hangen bij de 0-1. We hebben nog twee wedstrijden te gaan, die willen we goed afsluiten."

20210508 FCT Heracles 15495

"TEAM GEZIEN DAT VECHT VOOR ELKAAR"

Aanvoerder Wout Brama: "Na twintig minuten hadden we het betere van het spel en waren we de bovenliggende ploeg. We kregen meer rust aan de bal. Door de situatie waar we inzetten moet je in het begin van de wedstrijd de ruimtes klein houden en geen kansen weggeven, dat deden we redelijk goed. We hadden ook een andere manier van druk zetten en waren nog wat zoekende in het begin. Langzaam maar zeker kom je dan beter in de wedstrijd, krijg je meer controle en na rust waren wij de enige ploeg die de aanval zocht. Na onze reeks van de laatste weken en afgelopen wedstrijd, was het vandaag een stuk beter. Gezien het spelbeeld hadden wij mee verdiend. Ik heb vandaag een team gezien dat vecht voor elkaar, niet de schouders laat hangen als het minder gaat, wil strijden en duels aan wil gaan en winnen. Als je voor FC Twente speelt zijn dat basisfactoren. De kritiek die we kregen was terecht, zeker gezien de reeks die hebben gehad. Dan moet je je rug rechten en opstaan."

20210508 FCT Heracles 15737