Eerste selectie

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-1), blikten aanvoerder Wout Brama en invaller Michel Vlap terug op de avond op Het Kasteel.

“Wij hebben het spel gemaakt en hadden de controle, maar creëerden niet veel", kijkt Brama terug. "Als er iemand voor de zege speelde, dan waren wij het wel. We hadden de wedstrijd onder controle en hadden een goede opbouw. We wisten de vrije man eenvoudig te vinden en lieten Sparta lopen, waardoor zij vermoeid waren aan de bal. Maar in het creëren van kansen en het spelen richting de zestien moeten we nog wel wat stappen maken.”

“Ik denk dat we voldoende mogelijkheden op een kans hebben gehad, maar niet tot grote kansen zijn gekomen. Om de volgende stap te kunnen zetten moeten we meer rust aan de bal krijgen en de juiste keuze maken. We hebben heel het seizoen nog niet heel veel kansen gecreëerd uit open spel, maar wel uit de tegenaanval. Dat is tegen Sparta alleen lastiger, omdat zij de bal veel lang schieten.”

Michel Vlap

“Het is nooit leuk om vanaf de bank te beginnen, maar ik had een beetje een halve trainingsweek gehad. Als je dan invalt, probeer je gewoon belangrijk te zijn voor het team en dat ik heb denk ik gedaan”, daarmee doelt Vlap op de strafschop die hij in de slotfase verdiende. De scheidsrechter legde na ingrijpen van de VAR de bal op de stip. “Voor mij is dit een honderd procent strafschop. Ik kon niet overeind blijven en was blij dat hij niet op mijn enkel kwam.” 

Foto's: Bas Everhard & Orange Pictures

 

20211120 Sparta FCT 26338 v2
52480633 FC Twente
52480634 FC Twente
52480635 FC Twente
52480693 FC Twente
52480750 FC Twente