Eerste selectie vittwe

Zondag speelt FC Twente in Gelredome de uitwedstrijd tegen Vitesse. In aanloop naar het treffen blikten we vooruit met trainer Ron Jans.

Jans kan met een volledig fitte selectie toewerken naar het uitduel van zondag met Vitesse. Op de langgeblesseerden Kik Pierie, Vaclav Cerny en Jody Lukoki na is iedereen inzetbaar. Nadat tegen FC Utrecht een aantal jongens ontbrak, meldden de eersten zich begin deze week weer op het trainingsveld. “We hebben vandaag voor het eerst met iedereen op het veld gestaan”, vertelt Jans. “Het is mooi dat de spelers weer moeten knokken voor een plek. We konden met een grote groep werken en dan kun je ook meer keuzes maken, dat is altijd prettig voor een trainer. Het was een goede week”, merkt hij op.

Vitesse kwam donderdagavond nog in actie voor de Conference League, de ploeg won met 0-2 bij het Sloveense Mura. “In de competitie heeft Vitesse nog niet geweldig gespeeld dit seizoen, maar je ziet dat er nog veel rek in de ploeg zit. Vitesse heeft de laatste weken niet in een vaste samenstelling gespeeld, maar er komen bij hen steeds meer spelers terug, dus ze worden er alleen maar sterker op.”

Zaterdag staat de afsluitende training richting de wedstrijd van zondag op het programma.

Vitesse – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.