Beste FC Twente-supporter,

Afgelopen dinsdag was de minister-president heel duidelijk. Het huidige Eredivisie-seizoen wordt niet afgemaakt. Alle vergunningsplichtige evenementen, waar ook het betaald voetbal onder valt, zijn door de overheid tot 1 september verboden. Dat betekent dat het huidige seizoen is beëindigd. Vanmiddag zal de KNVB besluiten of er alsnog een ranglijst wordt opgemaakt of dat de competitie eventueel ongeldig wordt verklaard, zoals bij de amateurs. Dan kan worden bepaald of er een kampioen wordt aangewezen, of er ploegen promoveren en degraderen en welke ploegen Europees voetbal gaan spelen. De afgelopen dagen is al gebleken dat dat geen eenvoudige klus is. Het feit dat alle vergunningsplichtige evenementen tot 1 september verboden zijn, betekent automatisch dat onze traditionele Open Dag ook geen doorgang kan vinden, heel spijtig.

Het besluit van het kabinet is te begrijpen en het is goed dat er nu duidelijkheid is over het huidige voetbalseizoen. We weten dat we volgend seizoen opnieuw in de Eredivisie spelen en dat is met het oog op alle voorbereidingen die we voor het volgend seizoen moeten treffen heel belangrijk. Ondanks dat we niet weten wanneer we volgend seizoen kunnen starten en er nog heel veel andere vragen zijn, weten we gelukkig wel zeker dat supporters hun seizoenkaart kunnen verlengen/aanschaffen voor de Eredivisie. Ondertussen krijgen we al berichten van supporters die op allerlei manieren (creatief) meedenken hoe de achterban de club kan ondersteunen met de seizoenkaartverkoop. Dat is prachtig en we kunnen daar zeker ons voordeel meedoen. Uiterlijk begin mei willen we iedereen zo goed mogelijk informeren, zodat we hopelijk snel daarna daadwerkelijk kunnen starten.

Eerste selectie, FC Twente Vrouwen en Voetbalacademie
Naast het verbieden van het spelen van wedstrijden tot 1 september, heeft het kabinet daarentegen besloten om onder strikte voorwaarden topsportaccommodaties en de trainingscomplexen van betaald voetbalclubs weer open te stellen. Dit biedt de mogelijkheid voor de selectie om weer het veld op te gaan en te trainen binnen de strikte regels.

De komende week werkt de selectie nog een individueel programma af, maar begin mei starten de trainingen weer op het veld op het Trainingscentrum in Hengelo. De spelers gaan trainen in verschillende groepen, waarvan de grootte afhankelijk is van wat er mag van het RIVM. Daarbij dient de 1,5 meter afstand goed in de gaten te worden gehouden.

Voor FC Twente Vrouwen zit het seizoen er ook op. Net als bij de mannen wordt de competitie niet uitgespeeld. Over de verdere consequenties valt ook vanmiddag een besluit.

Ondertussen zitten de technische mensen van FC Twente Vrouwen niet stil. Carin Meesters- Bakhuis wordt assistent van hoofdtrainer Tommy Stroot. Rick Scherp gaat ook komend seizoen de dubbelfunctie van keeperstrainer bij de selectie en het hoofdtrainerschap van het Beloften vrouwenteam vervullen.

Zondag 2 mei 2010
Volgende week is het precies tien jaar geleden dat FC Twente kampioen werd. Dagelijks is al op de zenders van FOX Sports de promo van de documentaire ‘Van Ons’ te zien, 2 mei wordt de documentaire uitgezonden. Ook zal er die dag op RTV Oost uitgebreid worden teruggeblikt op het kampioenschap. Daarnaast verschijnt er komende week een magazine over het landskampioenschap van 2010. Aan de hand van bijzondere verhalen wordt er in deze speciale uitgave teruggeblikt. Verhalen waarin met name plaats is ingeruimd voor personen die achter de schermen een belangrijke rol speelden of voor supporters bij wie het kampioenschap een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

De uitgave, die ook op onze website komt, zal eind volgende week in samenwerking met De Vriendenkring worden verspreid bij zorginstellingen in de regio Twente. Wellicht een leuke attentie voor de oudere supporters en voor het verplegend personeel, die in deze tijd alle aandacht verdienen.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan

Algemeen Directeur