Eerste selectie

Aan de vooravond van het thuisduel met AZ kijkt Mees Hilgers uit naar een nieuwe ontmoeting in De Grolsch Veste. De jonge verdediger vormde tegen FC Utrecht en Vitesse samen met Robin Pröpper het hart van de defensie.

51592993 FC Twente

“Het zijn mooie weken”, lacht Mees Hilgers. “Twee basisplaatsen en twee zeges. Beide wedstrijden speelde ik stabiel voerde m’n taken goed uit. Ik heb hier lang naar toegewerkt, het is een mooie beloning. Ik ben benieuwd wat de rest van het seizoen brengt.”

Het spelen in De Grolsch Veste brengt wat extra’s met zich mee voor Hilgers. “Het is heel bijzonder om er te mogen spelen. Als kleine jongen zat ik op de tribune en nu kijken de supporters naar mij, dat is speciaal.”

Vorig jaar moest Hilgers een lange tijd toekijken vanwege een blessure. “Ik ben bijna een halfjaar geblesseerd geweest. Ik heb die tijd keihard getraind samen met de fysio’s. Ik had door m’n blessure wat meer tijd, waardoor ik ook meer de gym in ben geweest. Het heeft me alleen maar sterker gemaakt.”

Morgen wacht AZ: “Die ploeg zit in een mindere fase. Zij zullen volle bak willen gaan. Wij gaan altijd 100 procent, het zal een interessante wedstrijd worden.”