Eerste selectie grotwe

Vrijdagavond trapt FC Twente in Groningen af voor een nieuw competitieduel, dan staat om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma. In aanloop naar het treffen blikten we vooruit met trainer Ron Jans.

Giovanni Troupée en Julio Pleguezuelo zijn beiden niet inzetbaar tegen FC Groningen. Beide verdedigers hebben lichte klachten. Jayden Oosterwolde ontbrak tegen sc Heerenveen, maar is morgen tegen Groningen weer inzetbaar. “Jayden heeft de hele week meegetraind”, aldus Jans.

Zondag behaalde FC Twente in Friesland een mooie zege op Heerenveen. “We waren de eerste zeventig minuten veel beter dan de tegenstander en dat was anders dan in de wedstrijden daarvoor. Toen werden we beloond voor onze instelling en hoe we verdedigend stonden, nu waren we ook nog eens de betere ploeg”, kijkt Jans terug. “Heerenveen was niet in goede doen, maar dat kon ook onze verdienste zijn.”

"Groningen zal met strijdbaar elftal op de mat komen, maar wij ook.”

Deze speelronde wacht FC Groningen. “Het zal heel erg close zijn”, vervolgt Jans. “Groningen heeft een matige start van het seizoen, maar dat is wel te verklaren. Ze hebben dit seizoen al tegen PSV en Ajax gespeeld en een bizarre wedstrijd tegen Vitesse. Een flink aantal basisspelers is vertrokken en ze hebben veel nieuwe spelers moeten inpassen. Dat kost tijd. Wij moeten ons niet rijk rekenen. Groningen zal zeker met een strijdbaar elftal op de mat komen, maar wij ook.”

FC Groningen – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.