tweutr Eerste selectie

FC Twente hervat dit weekend de competitie met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Na zeven maanden de supporters te hebben moeten missen is er een aantal zondagmiddag weer bij.

“Heerlijk dat de supporters er zondag weer bij zijn”, vertelt Ron Jans. “Bij de wedstrijd het publiek weer horen en voelen kan denk ik echt helpen. Qua resultaten hebben we in 2021 een slechte reeks neergezet, we hebben ons in die periode te kort gedaan. Dat willen we ombuigen en moet tegen Utrecht beginnen. Daar kan de aanwezigheid van het publiek bijhelpen. Aan het begin van het seizoen hebben we met 8.000 supporters op de tribune de punten gepakt, dus ik reken zondag wel ergens op.” 

FC Utrecht kwam gisteren nog in actie. Het team van trainer René Hake speelde in Amsterdam de inhaalwedstrijd tegen Ajax en haalde een punt (1-1). “Het zal zondag een andere wedstrijd worden, ik denk dat we ons moeten kunnen meten met Utrecht.” 

Selectie 
Achter de naam van Luka Ilic staat nog een vraagteken. “Luka heeft last van zijn enkel, we nemen morgen de beslissing of hij erbij kan zijn”, licht Jans toe. Datzelfde geldt voor Wout Brama, die begin deze week terugkeerde op het trainingsveld. “Het gaat goed met Wout. Misschien dat hij weer bij de selectie is, maar we willen geen risico nemen.”

FC Twente – FC Utrecht, aanvang 16.45 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom

smal video